Záhonyból indult színész a fővárosi TOP10-es produkciókban

Záhonyból indult színész a fővárosi TOP10-es produkciókban
Záhony – A szinhaz.hu portál előző évi legjobbnak ítélt fővárosi előadásai közül kettőben is szerepel a záhonyi származású Háda Fruzsina, aki az egyik darabbal péntek este a nyíregyházi közönség előtt is bemutatkozik.

A korábban a debreceni Ady Endre Gimnázium dráma szakán végzett, majd az ELTÉ-n művészettörténeti tanulmányokat folytatott ifjú hölgy a TÁP Színház Utas és holdvilág című, Vajdai Vilmos által rendezett darabjában kapott fontos szerepet. Szerb Antal regényét Vajdai korábban már rádiójátékként megrendezte, aztán pedig playback színházként ezt a rádiójátékot állította színpadra egy majd hat órás előadásban. Az Élet és Irodalom kritikájában például ezt írták a bemutatóról: „…legjobbak mégis a színészek. Háda Fruzsina, aki két egészen különböző szerepben is tündököl, de a legtöbb humor a minden porcikájával játszó Sárijából árad.”
A másik legjobbak közé sorolt előadást, a Szívhangok Társulat Éljen soká Regina! című darabját Romankovics Edit rendezésében a Sajátszínház program keretében féléves országos turné során mutatják be a közönségnek. A nehéz sorsú roma nők anyaságát bemutató darabot Nyíregyházán március 16-án, pénteken 18 órától a Sója Miklós Görög Katolikus Általános Iskolában tekintheti meg a publikum, amihez drámapedagógiai formákat alkalmazó feldolgozó beszélgetés is kapcsolódik. Háda Fruzsina előbb rendezőasszisztensként, majd főszereplőként segítette az alkotás létrejöttét.

– Tancsik Róbert –
hirdetés