belátás

2020.03.29. 10:04

A japánok négyötöde egyetért az olimpia elhalasztásával

A japánok csaknem nyolcvan százaléka helyénvalónak tartja, hogy 2021-re halasztották a tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt.

Tokió, 2020. március 4. Turisták az olimpiai játékok szimbóluma, az öt karika elõterében, Tokió Odaiba városrészében 2020. március 3-án. A tokiói szervezõbizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megerõsítette, hogy az ötkarikás játékok a terveknek megfelelõen, július 24-én kezdõdnek a tüdõgyulladást okozó új koronavírus-járvány ellenére is. MTI/AP/Eugene Hoshiko

Forrás: MTI/AP

Fotó: Eugene Hoshiko

A szigetországi közvélemény-kutatás értékeléséből az is kiderült, hogy

a japán emberek 11 százaléka szerint a játékokat két évvel kellett volna elhalasztani.

A válaszadók 43 százaléka amellett foglalt állást, hogy a világjárványt követően a tokiói kormány hozzon sürgős gazdasági intézkedéseket, s elsősorban a fogyasztási adó mértékét csökkentse.

A felmérést ezen a héten csütörtökön, pénteken és szombaton végezték mobil- és vezetékes telefonokon véletlenszerű mintavétel útján. A válaszadók számát nem tüntették fel. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden döntött úgy, hogy a tokiói játékokat jövőre rendezik meg a világjárvány miatt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában