Záhonyi ifjú lett a karitatív szervezet régióvezetője

Tancsik Róbert (balról a harmadik) a szabolcsi küldöttek társaságában
Tancsik Róbert (balról a harmadik) a szabolcsi küldöttek társaságában - © Fotó: Katona Dávid
Záhony – A napokban a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fővárosban megtartott VI. Kongresszusán Tancsik Róbertet választották meg a szervezet észak-alföldi régióvezetőjének.

Róbert tavalyelőtt fejezte be hat éven át tartott tanulmányait a záhonyi középiskolában, s jelenleg MÁV alkalmazottként tevékenykedik a határvárosban. A vöröskeresztes munkába már első évesen a Dr. Béres József Kollégiumban kapcsolódott be, majd harmadikosként a bázisintézményi szervezet ifjúsági vezetője lett. Érettségije évében a karitatív szervezet Megyei Ifjúsági Tanácsa elnökének választották, mellette a kollégiumban a diáktanács vezetőjeként végzett eredményes munkát. Időközben több vöröskeresztes, városi és intézményi elismerésben részesült sokrétű és értékes munkája nyomán. Különösen a véradás-szervezésben, az adománygyűjtésben, a kortárs-képzésben, az elsősegélynyújtásban, a külhoni adományozásban, és a felmenő rendszerű versenyeken szerzett érdemeivel vívott ki komoly tekintélyt magának.

Önzetlenségével, ügyszeretetével, munkabírásával, és nem utolsósorban a közvetlenségével a megyehatárokon túl is elismertséget szerzett magának, intézményének és városának, a kongresszuson pedig a küldöttek egyöntetű támogatásával választották meg az új régióvezetőnek.

– Katona Dávid –
hirdetés