Záhonyi képzések érettségizettek számára

A záhonyi középiskola
A záhonyi középiskola - © Fotó: Tancsik Róbert
Záhony – Az ősszel kezdődő tanévben tovább szélesedik a képzési skála a Kisvárdai SZC Záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiumában.

Bő másfél évtizede még csak a négy évfolyam két párhuzamos osztályában folyt oktatás-képzés a határvárosi tanodában, míg az új tanévben már húsz osztályban és kilencféle képzésben vehetnek részt az intézmény diákjai. Az első négy évfolyamon közlekedési, közgazdasági és rendészeti szakirányban tanulhatnak a diákok, az érettségizetteknek pedig vasútforgalmi szolgálattevői, jegyvizsgálói, vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézői, logisztikai és szállítmányozási ügyintézői, továbbá közlekedésautomatikai műszerész szakon indítanak 2 éves képzéseket. Nappali tagozaton az első és a második szakképzés megszerzése ingyenes. A jelentkezési korhatár 23 év. Esti felnőttoktatásban kilencféle szakirányban tanulhatnak az érdeklődők.

A távolabbról jelentkezők számára kollégiumi ellátást biztosítanak. További információkkal szerdai napokon személyesen az iskola titkárságán, vagy a 45/525-056-os telefonszámon szolgálnak. Idén már lehetőség van a középiskola honlapján online jelentkezésre is. Az új tanévre jelentkezett diákok számára augusztus 23-án és 30-án beiratkozási napot tartanak.

– Tancsik Róbert –
hirdetés