Záhonyi kötetek a nagybányai líceumnak

A záhonyi kollégisták adománya Nagybányára
A záhonyi kollégisták adománya Nagybányára
Záhony – A Határtalanul című program keretében a napokban máramarosi középiskolások jártak Záhonyban, akik az itt eltöltött öt nap után könyvadománnyal tértek haza Nagybányára.

A határvárosi középfokú tanoda még 2009-ben létesített partneriskolai kapcsolatot a Máramaros megye székhelyén működő Nenitescu Környezetvédelmi Szakközépiskolával. Azóta a záhonyiak és a nagybányaiak is négy alkalommal tettek látogatást a szomszédos országban, s mélyültek el fokozatosan a pedagógusok és a diákok kapcsolatai.

A záhonyi Dr. Béres József Kollégium két évtizede indította el könyves karitászát, melynek keretében eddig 51 alkalommal mintegy 80 erdélyi, felvidéki és kárpátaljai tanodába jutott a határvárosi adományokból. 33 adományozó út során Kárpátaljára, 12 esetben a Felvidékre, 6 ízben pedig Erdélybe vittek tankönyveket, szépirodalmi köteteket, folyóiratokat, multimédiás ismerethordozókat. Korábban már a nagybányai Nicolae Iorga vegyes tannyelvű általános iskolát háromszor, a felsőbányai általános iskolát, a partnerintézményükkel azonos telephelyen működő Németh László Líceumot és a koltói általános iskolát pedig egy-egy ízben támogatták ismeretterjesztő kiadványokkal és folyóiratokkal. Ezúttal a partneriskolai kapcsolatok felvételének nagybányai kezdeményezője, Magyarosi László tanár úr közvetítésével ismét a Németh László Líceum könyvtára gyarapodott a záhonyi adományokkal.

– Kiss Olívia-Barati Béla –
hirdetés