Záhonyi rendezvény a Magyar Tudomány Ünnepén

A záhonyi kollégium diákjai Hajnal Béla professzor, Marczinkó István egyesületi elnök és Kriveczky Béla ny. főiskolai tanár társaságában
A záhonyi kollégium diákjai Hajnal Béla professzor, Marczinkó István egyesületi elnök és Kriveczky Béla ny. főiskolai tanár társaságában - © Fotó: Hudák Márk
Záhony – A 14 esztendeje minden év novemberében megtartott Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából idén Záhonyban rendezett térségi tudományos ülést a Kisvárdai Béres József TIT Egyesület és a Várday István Városi Könyvtár.

A tudományos ülésen a tavaly a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Bugát Pál Emlékérmével kitüntetett ny. főiskolai tanár dr. Kriveczky Béla Szent László öröksége térségünkben, majd prof. Dr. Hajnal Béla, habilitált főiskolai tanár a Hazai és világgazdasági folyamatok egy statisztikus szemével címmel tartott előadást.

A városháza dísztermét megtöltő közönség egy része különbusszal Kisvárdáról érkezett és mellettük jelentős számban képviseltette magát a rendező egyesülettel azonos nevet viselő záhonyi diákotthon is. Az érdekes és tartalmas program létrejöttét a térségbeli önkormányzatok mellett a Béres Alapítvány és a TIT támogatta.

– Hudák Márk –








hirdetés