Zárlatot okozott a gólya, még a fű is lángra kapott – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Zárlatot okozott a gólya, még a fű is lángra kapott – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: Kozma István
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 3-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Zárlatot okozott egy gólya péntek délelőtt Nábrádon, az Árpád utcában, ahol rárepült egy villanyvezetékre, a szikra pedig begyújtotta az alatta lévő száraz füvet. A tüzet a lakosság a mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta, a tűzoltók az utómunkálatokat végezték el, személyi sérülés nem történt.

Háromszáz méter hosszan égett a töltés melletti száraz aljnövényzet péntek délután Gávavencsellőn, a Tisza utcában. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Egy száz négyzetméteres lakóház villanyóraszekrényében keletkezett tűz péntek délután Nyírbélteken, a Vasút utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült megfékezniük, a nyírbátori hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták és a szolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították, akik a hálózatról leválasztották az épületet. A lakók az áramszolgáltatás helyreállásáig rokonoknál helyezkednek el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés