Sport

2014.05.28. 17:50

Duplán otthon a jobb szélen

Nyíregyháza - Harsányi Gergely hétévesen jelen volt a csarnok megnyitóján, most aktív részese lesz a búcsúztatónak.

Nyíregyháza - Harsányi Gergely hétévesen jelen volt a csarnok megnyitóján, most aktív részese lesz a búcsúztatónak.Csupa szépet és jót mondott az ilyen formájában csütörtökön búcsúzó bujtosi csarnok parkettájáról Mocsai Lajos a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, kiváltva ezzel az őket a búcsúmérkőzésre meghívó házigazdáik büszkeségét. A játékosok a korábbi körülményeket jól ismerhették, különösen a junior válogatottal 2005-ben ugyanitt világbajnoki bronzérmet nyert csapat tagjai, akik közül Mikler Roland, Szalafai Gábor, Császár Gábor, Zubai Szabolcs és Putics Barna is tagja a mostani keretnek.

No és természetesen Harsányi Gergely, aki a románok elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésre (kezdés 18 óra) készülő valamennyi kerettag közül a leginkább otthon érezheti magát, hiszen a Bujtosi Szabadidőcsarnokban indult a felnőtt karrierje.

A körülmények adottak

– Nagyon örülök, hogy Nyíregyházán lép fel a válogatott, hiszen a szülővárosomról van szó, ahol a pályafutásom is kezdődött – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya. – A bujtosi csarnok egyébként is közel áll a szívemhez, hét éves voltam, amikor átadták, és az avatáson jelen lehettem az édesapámmal együtt. Akkor meg sem fordult a fejemben, hogy a zárómérkőzésen játékosként vehetek részt, de ha már így alakult, akkor természetesen ez is boldoggá tesz. Nyíregyháza megérdemli, hogy komoly és modern csarnoka legyen, ennek tiszta szívből örülök. Minden körülmény adott, hogy jól felkészüljünk az előttünk álló feladatra, vagyis a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre, ehhez nyújt remek lehetőséget a remélhetőleg telt ház előtt játszandó románok elleni mérkőzésünk. Igaz, hogy nincs még itt minden játékosunk, de akik most lehetőséget kapnak, azok közül is sokaknak fontos szerepük lesz a jövő heti és azutáni vb-selejtezős párharcban. Valamennyien átérezzük, hogy nemcsak a világbajnoki kijutás, hanem a kézilabda jövője és valamennyire már a következő olimpia is a tét.

A 33 éves Harsányi Gergely Athénból és Londonból is olimpiai negyedik helyezettként térhetett haza. Korábban beszélt már róla, úgy érzi, hogy pályafutásába még belefér a harmadik, riói olimpia is. De ne szaladjunk ennyire előre: a jobbszélső mit vár a csütörtöki mérkőzéstől?

Győzelemmel búcsúznának

– A román válogatottnak a Constanta adja a gerincét, nagyon jó csapatról van szó, tele ambiciózus játékosokkal – mondta a Tatabányán szereplő kézilabdázó. – Erős ellenfél érkezik, és mivel mi is nagyon közel kerültünk a világbajnoki selejtezőkhöz, ezért komolyan vesszük a mérkőzést és győzelemmel tudunk búcsúzni a Buszacsától. Remélem, a felújított létesítményben hamarosan élvonalbeli meccseket játszhat nevelőklubom, és itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a most megszerzett bronzérmükhöz. Nyíregyházán nagyon szeretik az emberek a kézilabdát, és csapattársaimat és motiválja, engem pedig külön is, hogy sok barát és rokon lesz a lelátón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!