Nyíregyháza hírei

2015.01.19. 12:03

Középiskolások II. zenei versenye

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola Zenei Intézete második alkalommal rendez zenei versenyt középiskolásoknak.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola Zenei Intézete második alkalommal rendez zenei versenyt középiskolásoknak. Január 24-én, szombaton, 5 megye 14 intézményéből mintegy 80 jelentkező mutatja be gyakorlati, elméleti tudását, illetve előadói felkészültségét. A verseny két korcsoportban – IX-X. osztály és XI-XIII. osztály – kerül megrendezésre. A meghirdetett kategóriák korcsoportonként:

szolfézs-zeneelmélet,

zenetörténet,

klasszikus hangszerjáték,

népdaléneklés,

népi hangszer.

Egy versenyző több kategóriában is nyújthatott be nevezést. Kategóriánként 3 fős zsűri értékeli a versenyzők teljesítményét. Az 1-3. helyezésekért járó 5 ezer, 3 ezer, és 2 ezer Ft-os könyvutalványok mellett a Szepessy Béla grafikusművész által felajánlott különdíjakat is megnyerhetik a versenyzők, továbbá a Nyíregyházi Főiskola ének-zene, illetve az ének-zenével szakpárban induló népzene- és népikultúra-tanár osztatlan tanári szakokra történő felvételi jelentkezés esetén, a 2. korcsoport díjazottjai mentességet (maximális részpontszámot) kaphatnak a gyakorlati vizsga megfelelő ismeretkörei alól.

Nyíregyházi Főiskola -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!