Zene lesz az egész város

Egy hét, és újra kezdetét veszi az immár hatodik alkalommal megrendezett operafesztivál. Bartók+Verismo

A rendezvény vezetése tulajdonképpen missziót teljesít – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Bátor Tamás, az operafesztivál ügyvezető igazgatója -, mivel az ismert operák mellett az ismeretleneket is igyekszünk bemutatni a közönségnek.

A fesztivál főbb eseményeiről rádió- és tévéfelvétel készül, egy alkalommal pedig a Ki nyer ma? zenei vetélkedő költözik Miskolcra. Az eredeti tervekhez képest néhány változás is várható a programban.

Film és bélyeg

A főprogramokat az idén is kiegészítő és külső rendezvények teszik teljessé. Frecskó Lenke a kiegészítő programok főszervezője azt hangsúlyozta: a fesztiválzóna előadásai azoknak szól, akik még nem operarajongók, vagy akik nem tudták megvásártolni a jegyeket a főprogramokra. Itt is történt egy kis változás: a fesztivál kezdetét jelentő nyitóparádé nem a Hősök teréről, hanem a Városház tér mögötti parkolóból indul. Az idén újdonságnak számítanak a szombati és vasárnapi operafilm-vetítések a Szinva teraszon, és a Magyar Posta bélyegei, melyek a fesztivállal egy időben, a Bartók-év tiszteletére jelennek meg.

A Városház tér színpada is folyamatos látni- és hallanivalóval gondoskodik majd a tíz nap alatt – mondta el Seres Ildikó színművész, ezen programok szervezője. Egy kis ízelítő az eseményekből: Verismo-nap, Bohém-nap, Carmen-nap, Ifjúsági nap.

Változások

* Halász Judit mesedélutánja június 16-a helyett június 19-én hétfőn 16 órakor lesz a Kamaraszínházban. A megváltott jegyek érvényesek .

* A Budapesti Bábszínház előadása, A fából faragott királyfi valamint a II. hegedűverseny a Művészetek Házában június 20-án elmarad. A jegyeket visszaváltják.

* Marton Éva dal- és áriaestje Kazincbarcikán június 24-én elmarad. A jegyeket visszaváltják.

* Az Ortodox templomban június 23-án 16 órakor nem az Allegra, hanem az Auer vonósnégyes ad koncertet ;

* Aggteleken a Baradla Barlangban június 24-én 15 órakor A Kékszakállú herceg vára című opera szimfonikus animációjában nem a Danubia Ifjúsági Zenekar, hanem a Kassai Állami Szimfonikus Zenekar közreműködik, vezényel Bartal László.

Az operafesztivál külső programjai

* V. Miskolci Borfesztivál és Kézműves Vásár (Erzsébet tér)

* Miskolc Város Bora (Városház tér)

* II. Borsodi madárka (Erzsébet tér és MAB-székház)

* Múzeumok Hosszú Éjszakája (Herman Ottó Múzeum és a B.-A.-Z Megyei Múzeumi Igazgatóság intézményei)

* Bor, dalok (Árpád-háza Bormúzeum)

* Az Avas kincsei ( A történelmi Avas)

KHE
hirdetés