Zenei napok Nyírbátorban

By M. Magyar László
Nyírbátor – A több száz éves fatoronyban negyvenhatodik alkalommal csendülnek fel a dallamok.

A Nyírbátori Zenei Napok szignálja a kezdetektől egy színvonalas komolyzenei program kezdetét jelzik. Olyan rendezvényét, amelyre nemcsak a helybéliek, de a közeli és távoli települések, sőt, ma már az ország kultúra szerető közönségét is vonzzák.

A zenevilág nagyjai

Nem lesz ez másképp az idén sem, hiszen mint azt a szervező intézmény, a Nyírbátori Kulturális Központ igazgatójától, dr. Szathmáryné Sipos Ildikótól megtudtuk, a zenei élet kimagasló személyiségeit sikerül a városba csábítaniuk.

A zenei napok nyitó hangversenye ezúttal augusztus 4-én a szokásos helyszínen, este 7 órakor a nyírbátori református templomban lesz. Ezen a napon Pitti Katalin Liszt Ferenc- díjas operaénekes Áldás című estjét hallgathatják a zene kedvelői.

Augusztus 5-én Klasszikusok pánsípon címmel Steve Taylor Szabó műsorát élvezhetik az érdeklődők. Augusztus 11-én délután 2 órától Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót tartanak, este 7 órától pedig a Báthori Várkastélyban a világhírű Tommy Víg Trió lép közönség elé.

Régi dallam új stílusban

Másnap, augusztus 12-én Horgas Eszter, a méltán népszerű fuvolaművész új arcával, no meg új stílusával ismerkedhet a zeneszerető közönség, a művésznő Szeretni bolondulásig címmel mutatja be Nyírbátorban műsorát. Szakcsy-Lakatos Béla és Kathy-Horváth Lajos szerzői estjét augusztus 18-án este 7 órától a református templomban rendezik meg. Sebestyén Márta népdalénekes, hazánk kulturális nagykövete szinte a világ minden zugát bejárta, hangjával és művészetével a világ szinte minden népét elvarázsolta. A nyírbátori közönség elé augusztus 19-én este 7 órakor, a református templomban lép. Vántus István zeneszerző megyénk szülötte. A műveiből összeállított műsort a Nyírbátori Zenei Napok zárásaként, augusztus 2o-án, délután 4 órától hallgathatják az érdeklődők a Szegedi Vántus István Társaság támogatásával.

Fotókiállítás

A zenei napok programjában azonban nemcsak a muzsika szerepel. A rendezvény ideje alatt számos más érdekes, a kultúra egyéb területéről érkező eseményt is szerveznek.

Ebben az évben például a rendezvénysorozat teljes időtartamában a kulturális központban Varsányi Katalin fotóművész Beragyogta a világot című kiállítása látható.
hirdetés