Zenei napok Szatmárban

A Szatmári Zenei Napok Kulturális Egyesület (Csenger), a Pro Archi Egyesület (a Piccoli Archi Zenekar társadalmi szervezete), valamint az érintett települések önkormányzatai létrehozták a természeti szépségekben, történelmi emlékekben gazdag, megújuló műemléki templomok sorával büszkélkedő, ám kulturális javakban sajnos még kevésbé bővelkedő szatmári tájon a Szatmári Zenei Napok hangversenysorozatát, amelyet ebben az évben augusztus 11. és 19. között rendeznek meg.

Immár nyolcadik alkalommal hallgathatja hazánk keleti szegletének  lakossága e rendezvény gondosan szerkesztett, versekkel átszőtt műsorát, amelyben kiemelkedő képességű ifjú hangszeres tehetségek is szereplési lehetőséget kapnak.

A Piccoli Archi együttes augusztus 11-től próbákat tart Csengerben Tóth Nándor karnagy vezetésével, a nyíregyházi Harmónia kamarakórus és a csengeri Pedagógus Kamarakórus közreműködésével, s onnan utaznak át a zenészek augusztus 14-én Szatmárnémetibe, ott lesz ugyanis a nyitókoncert 18 órától a református templomban. Másnap Rozsályban lesz fellépés, majd az azt követő napon Porcsalmán.

Augusztus 17-énSonkádon és Szatmárcsekén is szerepel majd a vonós együttes és a két énekegyüttes. A záróhangverseny augusztus 18-án lesz a csengeri református templomban.Nyíregyházán is hallhatják az érdeklődők az együttest és a kórusokat, ugyanis augusztus 19-én 19 órától CD-felvétellel egybekötött ünnepi hangverseny lesz a jósavárosi görög katolikus templomban.

– M. Magyar László –
hirdetés