Zenekart alapított Lulu bohóc a piricsei kicsikkel

Lulu bohóc a gyermekek között
Lulu bohóc a gyermekek között - © Fotó: magánarchívum
Piricse – Vidám rendezvénynek adott otthont a közelmúltban a piricsei Mesevár Óvoda. Érdekes, izgalmas programokkal készültek az óvoda pedagógusai, dolgozói a napra.

Az iskola–óvoda jó kapcsolatát igazolta az első osztályos kisiskolás gyermekek ­jelenléte és aktív részvétele az önfeledt játékos délelőttön.

A kapcsolattartásnak ez a módja élményt jelentett a kisgyermekek számára. A reggeli gyülekező alatt felhangzó hangulatos gyermekdalok mellett változatos, játékos, kreatív tevékenységekkel köszöntötték a napot a nebulók: léggömböt dekoráltak, nyakláncot készítettek.

Aztán megérkezett Nyíregyházáról Lulu bohóc, aki boldog nevetést, mosolyt csalt a gyermekek arcára vidám műsorával. Zenekart alakított a fiatalokkal, akik különleges ritmushangszereket szólaltattak meg. Játszottak továbbá interaktív módon, s nem hiányzott a vonatozás sem.

A jó hangulat később fokozódott a szabad programok során, volt ugyanis még több sportjáték és homokvárépítés is. Kreatív tevékenységekbe is bekapcsolódhattak a gyermekek. Gyárthattak repülőgépet, pillangóröptetőt, készíthettek sárkányt vagy széljelzőt, színezhettek öltöztetős babát, rajzolhattak aszfalton. A szép alkotások elnyerték méltó jutalmukat, a megérdemelt édességeket később vidáman fogyasztotta minden kisgyerek.

A délelőtti események a Manó csoport pergő táncával fejeződtek be. Egy rövid pihenést követően a Manó csoport Nyírbátorban is bizonyította ügyességét és talpraesettségét, ugyanis a piricsei óvodások elsők lettek az ottani akadályversenyen.

KM
hirdetés