Zenés vígjáték, operett és mesejáték is szerepel a 28. Mandala Nyár programjai között

Akt.:
Hyppolit, a lakáj
Hyppolit, a lakáj - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Tavaly nyáron a kényszer hozta úgy, hogy a Mandala Nyár programjainak az iskolánk udvara adott otthont, most viszont közkívánatra lesz a Görög Udvar a helyszín – mondta az eseménysorozat keddi sajtótájékoztatóján a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója, Tamás István.

Biztos pont az életükben

– Az előadások után beszélgettem a nézőkkel, és nagyon jók voltak a visszajelzések, a legtöbben azt mondták: örülnek annak, hogy az előadások a belvárosban vannak, így könnyebben el tudnak jutni a programokra. Előadásonként 700–800-an voltak, és megesett, hogy még pótszékekre is szükség volt. Ez azt jelzi, hogy az emberek nyáron is szívesen mennek el egy-egy szórakoztató darabra, a programsorozat az itt élők számára biztos pontot jelent – tette hozzá az igazgató.

Neves vendégelőadók

– Nyíregyháza és a megye leghosszabb múltra visszatekintő sorozata a Mandala Nyár, ez lesz a huszonnyolcadik – mondta Bódis Gábor, a dalszínház ügyvezetője és hozzátette: igyekeztek ebben az évben is színes repertoárt összeállítani, így mindenki találhat neki tetsző előadást.

– Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című darabjával indul az idei sorozat július 13-án, majd Móra Ferenc szívmelengető története, a Kincskereső kisködmön következik – Lackfi János átiratát az Apnoé zenekar adja elő, az interaktív zenés mesejáték az egész családnak tökéletes program. Gergely Róbert a rendezője és egyben az egyik főszereplője a Nő a tét című zenés vígjátéknak, amelyet július 20-án láthatnak az érdeklődők, egy héttel később pedig Hungarikum a javából címmel operettgála következik olyan nagyszerű művészek közreműködésével, mint amilyen Hűvösvölgyi Ildikó, Teremi Trixi vagy Sáfár Mónika. Lesz egy Kabos-hetünk: két híres Kabos Gyula-film színpadi változata is szerepel az idei sorozatban. A Lovagias ügy című zenés vígjátékban Koltai Róbert és Vándor Éva a főszereplő, majd jön a Hyppolit, a lakáj mások mellett Mikó Istvánnal – ez utóbbi előadást augusztusban háromszor is láthatja a nagyérdemű. A Mária Evangéliumában az egyik szerző, Tolcsvay László is színpadra lép, a rockopera oratorikus változatát pedig egy újabb családi előadás, a Micimackó követi. A hagyományoknak megfelelően gálával zárul a Mandala Nyár: szeptember 1-jén Freddie és zenekara lesz a vendégünk – mondta el Bódis Gábor.

Az előadások (valamennyinek van esőnapja is) augusztus 20-áig 20.30-kor, azt követően 20 órakor kezdődnek, a gyerekelőadásokat 16.30-tól láthatják majd a legkisebbek.
hirdetés