Zenével köszöntötték az unokák az Életmű kiállító nagyapát Kisvárdán

Akt.:
Az unokák zenei köszöntése
Az unokák zenei köszöntése - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a Rétközi Múzeum és Baráti Köre, a Várday István Városi Könyvtár rendezésében, január 21–én, a Magyar Kultúra Napjának előestjén nyitotta meg Marczinkó István a Béres József TIT igazgatója, a közelgő 85. születésnapja tiszteletére rendezett Életmű Kiállítását Molnár Pál festőművésznek.

Kisvárda és a járás egyik nagy múlttal rendelkező képzőművész „doyenje”. Molnár Pál alkotásaiból látható az életmű kiállítás több mint negyven képe Kisvárdán a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ kiállítóterében. A kiállításon megjelentek a család tagjai, barátok, ismerősök, alkotótársak s a képzőművészetet kedvelők, akik tapssal köszöntötték a 85. éves Molnár Pált.

Mi az, amivel most nyolcvanöt éve­sen is szívesen foglalko­zik a festészet mellett?

–Szeretek dolgozni, barkácsolni. Én mindent magam csinálok, a vász­nat, a festéket, a keretet. Szívesen dolgozom fával, fémmel, bármivel. A barátok és az alkotótársak mellett, állító­lag jól kezelem a citerát, a szintetizátort, és a tangó­harmonikát. Az unokáim is örökölték ze­neszeretetemet.

Ennek nagyszerű bizonyítéka, hogy a nyolc­vanötödik születésnapja tiszteletére megnyitott önálló, Életmű Kiállításon, unokái zenével köszöntötték. A gitáron játszó Kovács Beatrix a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolájának tanulója, a fuvolán játszó Kovács Andrea a Nyíregyházi Egyetem közgazdász turizmus-vendéglátás szakának végzős hallgatója.

Molnár Pál Életmű Kiállításának képei megtekinthető február 21–ig.

– Vincze Péter –
hirdetés