„Zöld kommandó” Vásárosnaményban

„Zöld kommandó” Vásárosnaményban
© Fotó: rendőrség
Vásárosnamény – A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a helyi közterület-felügylet munkatársaival és a városi gimnáziumban tanuló diákokkal kiegészülve ismét megtisztították az illegálisan lerakott szeméttől a külváros zöld területeit 2018. szeptember 28-án.

Ezen alkalommal a résztvevők Vásárosnamény Vitka városrészen, a kereskedelmi egységek mögötti területet tisztították meg. Az akció ideje alatt 50 zsák kommunális hulladékot, valamint 8 köbméter vegyes hulladékot gyűjtöttek össze.

szemet1

Vásárosnaményban évek óta működik a „Zöld kommandó” természetvédelmi program. A program idén is egész évben folytatódik. A hatóságok a civil lakosság bevonásával közösen ellenőrzik a veszélyeztetett területeket és összegyűjtik a felelőtlenül hátrahagyott kommunális hulladékokat. A rendőrség a jogsértés elkövetésén tetten ért szemetelőkkel szemben eljárást indít. A program legfőbb célja a gyerekeknek való példamutatás, hogy felnőtt korukban hasonló jogsértéseket ne kövessenek el.

Óvjuk környezetünket és ne feledjék a kommunális hulladék nem kijelölt szemétlerakó helyeken történő hátrahagyása, illetve lerakása nem jogszerű!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés