“Zsebi babák” minden mennyiségben a Nyíregyházi Állatparkban!

Akt.:
Zsebi babák” minden mennyiségben a Nyíregyházi Állatparkban!
Zsebi babák” minden mennyiségben a Nyíregyházi Állatparkban!
Nyíregyháza – Évről-évre tavasszal már megszokott látvány állatparkunkban az erszényből kikandikáló kis kenguru. Szép számmal gyarapodott bennett-kenguru (Macropus rufogriseus) csapatunk idén is, a 11 fős csapatban 6 nősténynek is utódja született – közölte a Nyíregyházi Állatpark.

Mivel az Ausztrália déli részén és Tasmániában honos állatok kicsinyei alig egy hónapos vemhesség után, igen fejletlenül jönnek a világra – 1 grammosak, csupaszok és vakok, hátsó lábaik és farkuk fejletlen -, így életük első hónapjait a külvilágtól elrejtve, anyjuk meleg erszényében töltik.

Az apróságok kb. 4 hónapos korban dugják ki először fejüket, s 5-6 hónaposan már időnként elhagyják a biztonságot nyújtó erszényt, de akár egyéves korukig visszatérnek a biztonságot nyújtó menedékbe.

Állatparkunkban a bennett-kenguruk közvetlen szomszédságában az országban egyedülálló módon vörös óriáskenguru csapatot is tartunk, ahol szintén született egy kis állat. Mivel a világ legnagyobb erszényeséről van szó, nem meglepő hogy a most 8 hónapos vörös óriáskenguru kölyök már most nagyobb a felnőtt ám jóval kisebb termetű bennett-kenguruknál.

– Nyíregyházi Állatpark –
hirdetés