Zsigerből kell, hogy jöjjön

A tiszavasvári játékosok nem adják meg magukat
A tiszavasvári játékosok nem adják meg magukat - © Fotó: Pusztai Sándor
Tiszavasvári – Az éremnek két oldala van: nem elég felismerni a hibákat Tiszavasváriban.


Ennél szebbre, feltétlenül jobbra számítottak. Mármint Tiszavasváriban. A megyei első osztályú futballcsapat meglehetősen beragadt a rajtnál: az öt bajnoki találkozón „összegereblyézett” négy pont meglehetősen sovány termésnek tűnik. A szombati Nyírgyulaj ellen elbukott hazai fellépés követő edző nyilatkozat már sejteni engedte: ez így nem mehet tovább!

– Nyilvánvaló, hogy elszúrtuk a bajnokság kezdetét, amiért teljes mértékben csak magunkat okolhatjuk – jelezte Kiss Gábor, a Tiszavasvári edzője. – Azért is fájó ez a rossz kezdés, mert a vesztes meccseken sem játszottunk alárendelt szerepet, sőt győzelmi esélyeink voltak, kivéve a balkányi fiaskót, mert ott a hazaiak egyértelműen bedaráltak minket.
A csekély ponttermésünkre hamar megtaláltuk a megoldást a csapattal, de az éremnek két oldala van. Nem elég felismerni a hibáinkat, azokat ki is kell tudni javítani, és nekünk még ezt nem sikerült kiviteleznünk. Óriási egyéni hibákat vétünk, amit ellenfeleink könyörtelenül kihasználnak, így saját javukra döntik el a mérkőzést. A gondokat a mérkőzések után átbeszéljük, kijavítjuk, azonban a következő mérkőzésen egy másik játékos követel egy újabb szarvashibát emiatt szintén pontok nélkül maradunk.

– Úgy veszem észre, a sorozatos hibák és sikertelen széria egy kicsit mentálisan megfogta a csapatot, de ebben az időszakban mutatkozik meg, hogy mennyire vagyunk egységesek és erősek. Nem elég megfelelő teljesítményt nyújtani, meg kell tanulnunk megnyerni a mérkőzéseket, ami nem egy képlet, ez zsigerből kell, hogy jöjjön.

KM-KT

Címkék: ,


Sporthírek


hirdetés