Zsúfoltak az állatmenhelyek

Zsúfoltak az állatmenhelyek
Általában kétszer annyi állatot tartanak a menhelyeken, mint amennyi a férőhely, örökbefogadó pedig alig akad. Amint egy kutyát elvisznek, helyére máris hármat hoznak. A tatabányai állatotthonban már az is nehézséget okoz, hogy egy lábamputálásra váró beteg kutyát befogadjanak.

Rocky a napokban került az állatotthonba. Hátsó lábát valószínűleg zsineggel szorították el, ezért szilánkosra törött és amputálni kell. A műtét után különálló és fűtött kennelre lenne szüksége, de ezt a menhelyen nem tudják biztosítani neki. Az otthon ugyanis már így is zsúfolásig tele van, kétszer annyi állatot gondoznak, mint amennyit lehetne. Amelyik kutyát itt nem tudják elhelyezni, azt a menhely vezetője viszi haza. Otthon gondozza őket.

Zsigáné Marosi Éva szerint az őszi időszakban még több kutya kerül majd az utcára. Ekkor ugyanis sokan a hétvégi házaknál tartott állatokról lemondanak, mert nem akarnak, vagy nem tudnak gondoskodni róluk.

A tatabányai állatmenhely példája nem egyedülálló. Az országban működő körülbelül 200 menhely mindegyike túlzsúfolt. Átlagosan kétszer annyi állatot gondoznak, mint amennyi a férőhelyük. Az állatvédők azt mondják: a legtöbb probléma abból adódik, hogy a gazdák nem ivartalanítják kutyusaikat, a nem kívánt kicsinyek pedig az állatotthonokban kötnek ki.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , ,hirdetés