Nyíregyháza hírei

2013.10.25. 07:11

Jegyzet: Végszámla

Kampányfogás vagy sem, mint mindenki, én is díjazom a rezsidíjak már-már véget nem érő, mesébe illő csökkenését. A közüzemi szolgáltatók számlaleveleiből feketén-fehéren (nem ritkán narancssárgán) pontosan kiderül, mennyivel maradt több pénz a zsebünkben - Palicz István jegyzete.

Kampányfogás vagy sem, mint mindenki, én is díjazom a rezsidíjak már-már véget nem érő, mesébe illő csökkenését. A közüzemi szolgáltatók számlaleveleiből feketén-fehéren (nem ritkán narancssárgán) pontosan kiderül, mennyivel maradt több pénz a zsebünkben - Palicz István jegyzete. Én január óta a villanyáramért közel ötezer, a távhőért majd tízezer forinttal fizettem kevesebbet. Júliustól a víz- és csatornadíjból is visszacsorgott pár száz forint. Most, hogy a parlament megszavazta az újabb kötelező mérséklést, immár 20 százalékos megtakarítást realizálhatnak a fogyasztók, sőt, a hírek szerint a választásokig ezt akár újabb 10 százalékos rezsicsökkentéssel is hajlandó lenne megfejelni a kormány!

Mindeközben a gazdasági szakértők – igen-igen ünneprontó módon – arra figyelmeztetik a nagylelkű döntéshozókat és minket, a népboldogító intézkedések kitüntetettjeit, hogy álljunk meg egy polgári szóra, és próbáljunk tovább látni az orrunknál. Borítékolható ugyanis, hogy belátható időn belül elszakad a túlfeszített mézesmadzag, és a fagyi visszanyal. A választások utánra megjósolt borús jövőkép új adókat, elmaradt fejlesztések és karbantartások miatt előálló ellátási zűröket vizionál, de legjobb esetben is azt, hogy a levegőért kapkodó szolgáltatók „visszaöklendezik” majd a torkukon lenyomott százalékok egy részét vagy egészét.

Ne legyen igazuk a vészmadaraknak, de aki emlékszik még Medgyessy Péter Száznapos programjára és annak kellemetlen utóízére, pontosan tudhatja, hogy az ingyen ebédet előbb vagy utóbb, igen gyomorforgató módon, kiszámlázzák az asztalnál ülőknek.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!