Zúzós hír a toronyból

Zúzós hír a toronyból
Ajtóstól rontott a Fehér Házba Donald Trump. Ígért fűt-fát, majd sokak hümmögése közepette elfoglalta a Barack-erdőt. A megagazdag csúcspolitikus a beiktatási szertartása során is dobálózott a szavakkal, miközben országszerte szélsőségesek hajigáltak köveket a kirakatokba. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.


Az új prezident aláírta azt a rendeletet, amellyel eltörölte elődje, Barack Obama klímavédelmi intézkedéseit. Kalifornia, New York, Oregon, Washington, Massachusetts és Virginia kormányzói, Oakland, Portland, Chicago, Philadelphia városok polgármesterei is azon melegében elutasították a ropogós Trump-dekrétumot. Kiderült: Seattle városa pert indít a kormány ellen a költségvetési támogatás beígért, de még el nem határozott megvonása miatt.

A Time magazinnak adott interjújában kiállt valamennyi eddigi döntése mellett, kijelentve: „Nem csinálhatom olyan rosszul, hiszen én vagyok az elnök”. A Fox televíziónak megismételte, hogy a választási kampány idején elődje lehallgattatta őt. Trump leszögezte: szétzúzná az Iszlám Államot. A bombasztikus bejelentés akkora képtelenség, hogy ép elméjű ember el nem hiszi. Maximum a Donald-kacsák hívei.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés