Olimpia 2020

2021.07.25. 14:41

A hatodik idővel döntős a 4x100 méteres férfi gyors váltó Tokióban

A Tokióban zajló nyári olimpia második napján, magyar idő szerint kora délután újabb előfutamokat, elődöntőket rendeztek úszásban. A mieink közül medencébe ugrott Burián Katalin, Németh Nándor, Kozma Dominik, Telegdy Ádám, Bohus Richárd, Késely Ajna és a férfi 4x100 méteres gyors váltó. Utóbbi összesítésben hatodik lett az elődöntőben, így bejutott a fináléba. Németh Nándor férfi 200 méteres hátúszásban 12. lett előfutamában, így továbbjutott.

FÉRFI 4x100 M GYORS VÁLTÓ

ELŐDÖNTŐ

A mieink a második elődöntőben voltak érdekeltek Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd és Németh Nándor révén a hatos pályán, ebben a sorrendben. A magyar váltó saját futamában a harmadik helyen végzett, összesítésben hatodikként jutott be a döntőbe 3:12.73-as idővel.

NŐI 400 M GYORS

KÖZÉPDÖNTŐ

Ebben a számban Késely Ajna a negyedik előfutamban ugrott medencébe az ötös pályán. A fiatal úszó 4:05.34-es idővel ért célba, ezzel összesítésben a 9. helyen végzett, így nem jutott be a szám fináléjába.

FÉRFI 100 M HÁT

ELŐFUTAM

Telegdy Ádám a negyedik, Bohus Richárd a hatodik előfutamban úszott. Előbbi a hetedik helyen végzett 54.42-es idővel a hatos pályán. Utóbbi a nyolcas pályán úszott és a nyolcadik helyen ért célba, ideje azonban nem hivatalos, mert kizárták – valószínűleg szabálytalan fordulás miatt.

Magyar úszó így nem jutott be a 100 méteres férfi hátúszás középdöntőjébe.Telegdy összesítésben a 29. helyen végzett.

FÉRFI 200 M GYORS

ELŐFUTAM

Ebben a számban Németh Nándor és Kozma Dominik révén két fronton is érdekeltek voltunk. Németh a harmadik előfutamban az egyes pályán úszott, ahol egyéni csúccsal, 1:46.19-es idővel az ötödik helyen végzett.

Kozma a negyedik előfutamban ugrott medencébe a hatos pályán, és az utolsó, nyolcadik helyen ért célba, 1:48.87-es idővel. Az ötödik előfutam után biztossá vált, hogy Németh Nándor ott lesz a legjobb 16 között – összesítésben a 12. helyen végzett. Kozma a 30. lett.

NŐI 100 M HÁT

ELŐFUTAM

Burián Katalin 12.12-től ugrott medencébe a 100 méteres női hátúszás ötödik előfutamában. 1:00.07-es időt úszott, ezzel nem sikerült bekerülnie a legjobb 16 közé. Futamában a hetedik lett. Továbbjutása igen kevesen múlott, hiszen összesítésben a 17. lett, a 16. japán Konisi Anna 1:00.04-es időt úszott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!