Olimpia2020

2021.07.30. 18:56

Bíró Attila: Sok szódával elment

A magyar női vízilabda-válogatott 17–13-ra legyőzte a házigazda Japánt a tokiói nyári játékok vízilabdatornáján, A lefújás után Bíró Attila szövetségi kapitány és a játékosok értékeltek.

SZŰCS ANDRÁS

Forrás: MTI

– Látta a japán női válogatott eddigi mérkőzéseit?

– Igen, ugyanúgy képes nehézségeket okozni, mint a férfi. Szódával elment – kezdte értékelését Bíró Attila, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

– Aggódott?

– Voltak periódusok, amikor gondjaink adódtak, voltak ítéletek is, amik nem könnyítették meg a helyzetünket, ám ehhez már hozzászoktunk. Az tetszett, hogy az utolsó másfél negyedben megmutatkozott néhány játékos karaktere, beleálltunk a küzdelembe, és végül is magabiztos győzelem lett a vége.

– Jön a másik ázsiai csapat, Kína, mennyire hasonló a stílusa?

– Teljesen különböző. A japán az különleges vízilabda, a kínaiak viszont olyan erőpólót nyomnak, mint az amerikaiak és az ausztrálok – csak előbbiek ügyesek is –, úgyhogy nehéz lesz, hasonló szinten kell játszanunk, mint Amerika ellen, akkor lehet esélyünk, taktikával és ésszel nyerhetünk.

– Az Egyesült Államok–Oroszország 18–5-ös meccset látta?

– Az utolsó másfél negyedet, akkor érkeztünk az uszodába. Addigra az oroszok feladták, amit nem lenne szabad, de ez legyen az ő problémájuk. Mi mindent megtettünk, és ha nem is kevés, de sok szódával elment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!