Olimpia 2020

2021.07.22. 15:07

Fucsovics a Wimbledonban elődöntős Hurkacz ellen kezd

Az idei wimbledoni tornán elődöntős Hubert Hurkacz lesz Fucsovics Márton ellenfele a pénteken rajtoló tokiói olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában.

Budapest, 2021. július 19. Fucsovics Márton teniszezõ, a tokiói nyári olimpiára induló magyar csapat tagja (k) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2021. július 19-én. A világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói olimpia július 23-án kezdõdik. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nyíregyházi játékos pályafutása során kétszer csapott össze a lengyel riválissal és mindkétszer legyőzte őt: 2018-ban a cincinnati mesterversenyen és a budapesti challanger-tornán is három játszmában kerekedett felül. Mindkét találkozót ugyanúgy kemény pályán játszották, mint amin a tokiói játékokat is rendezik.

Ennek ellenére a hetedik helyen kiemelt Hurkacz számít esélyesebbnek, mivel 12. a világranglistán, míg a 29 éves Fucsovics a 38. pozíciót foglalja el. Ráadásul néhány hete elődöntőig menetelt Wimbledonban, ahol többek között Roger Federert búcsúztatta.

A meccs győztese a második körben a brit Liam Broady és az argentin Francisco Cerundolo párharcának továbbjutójával találkozik, a nyolcaddöntőben pedig – a papírforma szerint – a 11. helyen rangsorolt, Australian Open-elődöntős orosz Aszlan Karacev következhet.

Ugyanezen az ágon szerepel a világelső Novak Djokovic is, aki a világranglistán 139. bolíviai Hugo Dellien ellen kezd. A magyar játékos – akit éppen a szerb sztár állított meg Wimbledonban a negyeddöntőben – a legjobb négy között találkozhat Djokoviccsal, ha mindketten eljutnak addig.

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol.

Borítókép: Fucsovics Márton a tokiói nyári olimpiára indulóban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. július 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!