olimpia 2020

2021.08.06. 08:50

„Az utolsó hat kilométeren görcsölt mindenem, a combom, az ujjaim...”

A vége nagyon küzdős volt – nyilatkozta érdeklődésünkre Helebrandt Máté

Forrás: MTI

Már itt vagyok a szállodában, nem tudom mikor sikerül majd elaludni – mondta lapunk érdeklődésére itthoni idő szerint pénteken reggel Helebrandt Máté.

- Nagyon kemény volt, ahogy ment fel a nap egyre kevesebb volt az árnyék és a meleg meg a magas páratartalom a végére nagyon sokat kivett belőle.. Az utolsó hat kilométeren görcsölt mindenem, a combom, az ujjaim. Szerintem minden ásványi anyagot kiizzadtam. A vége nagyon küzdős volt, de elégedett vagyok, figyelembe véve a körülményeket ez nagyon jó eredmény.

- Józsi bá' is nagyon örül az eredmények. Ő ott állt a frissítő állomásnál, mindig adta a taktikai utasításokat, de igazából én éreztem, hogy miként megyek. Egyébként is a verseny előtt megbeszéltük, hogy óvatosan megyek mert harminc kilométer után kezdődik a verseny akkor kezdek majd erősíteni. Szerencsére így is történt.

- Érdekes, hogy nekem nem mutattak fel figyelmeztetést, viszont egy fel volt írva, de az belefért. Egyébként a technikám rendben volt, arra nagyon odafigyeltem. Nagyon fáradt vagyok és elégedett. Mihamarabb pótolni kell az elveszített ásványi anyagokat, pihenek a hűvös szobában.

- Szombaton visszarepülünk Tokióba, hétfőn pedig már indulunk haza, Budapesten lesz egy hivatalos fogadás, aztán irány Nyíregyháza. Végre! -így Máté.


Megyénk egyetlen olimpikon sportolója, Helebrandt Máté az 50 km-es gyaloglásban volt érdekelt a tokiói olimpián. Családja, barátai és szponzorai a 100 éves Patika udvarán gyűltek össze és egy nagy kivetítő előtt szurkoltak gyaloglójuknak. Az egész éjjelen át tartó szurkolás eredményesnek bizonyult, hiszen Máté olimpiai 17.helyen zárt. Fotók: Helebrandtné Hrenkó Ivett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!