Sport

2013.05.09. 11:06

Bari és Mókus bronzérme

Nyíregyházi volt az ejtőernyősök bajnoki nyitányának legjobb kamerása.

Nyíregyházi volt az ejtőernyősök bajnoki nyitányának legjobb kamerása.Az elmúlt hét végén színes paplanernyők hemzsegtek Kaposújvár légterében, itt rendezték a több fordulós ejtőernyő nemzeti bajnokság nyitányát. A bajnoki sorozatba bekerült a célraszállás is, amelynél gyors ernyővel kell minél pontosabban landolniuk az ugróknak.

A telitalálat egy fél méter átmérőjű homokos rész, két méterenként vannak az újabb körök egészen tizenhat méterig. A célbaugrástól annyiban is különbözik, hogy aki az érkezés után elesik, hiába landol a nullponton 16 méteres, azaz a legrosszabb az eredménye. A Nyírségi Ejtőernyős Klub versenyzői közül ebben a számban Bárány Bari László a huszonnyolc indulóból az értékes harmadik helyen végzett.

A swoopban – szintén gyorsernyős, távolsági ugrás – egy adott bólyasor között, meghatározott magasságon érkezve kell minél tovább siklani a levegőben. Ebben a szintén nyíregyházi Dolhai Mókus Zoltán ugyancsak a dobogó harmadik fokár állhatott.

Volt még úgynevezett speed star versenyszám is. Ebben hat versenyzőnek előre meghatározott koreográfiákat kellett minél gyorsabban teljesíteniük, amit videós rögzített és ezen felvételek alapján értékeltek. Az aranyérmet a Sújtólég nevű alakulat szerezte meg, a bajnokcsapat tagja volt a legjobb kamerásnak járó különdíjjal jutalmazott Dolhai Mókus Zoltán is.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!