Nyíregyháza hírei

2013.10.09. 15:52

Valaki szóljon nekik

Nyíregyháza - 1941. július 6-án új közlekedési rend lépett életbe, ettől a naptól az úttest menetirány szerinti jobboldalán kell mindenkinek közlekedni.

Nyíregyháza - 1941. július 6-án új közlekedési rend lépett életbe, ettől a naptól az úttest menetirány szerinti jobboldalán kell mindenkinek közlekedni. Egy sajnálatosan megszületett indítvány nyomán azóta ebben egy módosítás született, ami lehetővé teszi, hogy a kerékpárosok, akkor ha azt külön tábla is jelzi, a forgalommal szemben is tekerhetnek. Ezt alaposan felrúgva, szinte minden úton és minden napszakban találni önmagát, és másokat szándékosan veszélyeztető kerékpárossal, akik fittyet hánynak minden szabályra, és ott tekernek, ahol azt jónak gondolják.

Nem véletlen, hogy az összes közlekedési balesetek 12%-át ők okozzák, ugyanakkor a közlekedők számában meg sem közelítik a 12%-ot, azaz talán a legszabálytalanabb résztvevői a közlekedésnek. Valaki szólhatna nekik, hogy forgalommal szemben haladni nem is szabályos, nem is veszélytelen, ráadásul még mindig sokan tekernek keresztbe a gyalogátkelőhelyen ott is, ahol még hosszában sem haladhatnak az úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!