Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.27. 20:15

„Élesben” a Factory Fesztiválon

Miskolc, Diósgyőr - A legtehetségesebb fiatalokat kiválogatják és ősztől velük külön foglalkoznak az edzők.

Miskolc, Diósgyőr - A legtehetségesebb fiatalokat kiválogatják és ősztől velük külön foglalkoznak az edzők. A Szépmesteségek Alapítvány és a KKSK konzorziumi partnerségében megvalósuló „Tudásgyár” program a TÁMOP pályázatán szerepelt eredményesen. Az „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért második körében nyertes projekt 2010. novemberében indult és 2012 áprilisáig tart. A pályázat célcsoportja a Vasgyár környezetében élő, az alacsony végzettségű hátrányos helyzetű, a rossz családi körülmények között élő hátrányos helyzetű, a roma fiatalok, a művészet iránt érdeklődők és tehetséges miskolci fiatalok – mondta el Egri Zsuzsa, a KKSK-t képviseli a konzorciumban.

Kreatív műhely, DJ Labor

- Többek között kreatív foglalkozásokat tartunk, a művészetek és a zene mellett a sport iránt is érdeklődő fiatalok számára, folyamatosan nyitva áll a görkorcsolyázás, gördeszkázás, BMX, parkour-ozás, zsonglőrködés és falmászás lehetősége – tudtuk meg. - A szabadon választott programok koordinátora Egri Gábor. A legtehetségesebb fiatalokat kiválogatják és ősztől velük külön foglalkoznak az edzők.

Parai Roland, a Zene legyen veled program koordinátora elmondta a még januárban indult DJ Labor program folytatása, a mostani. A résztvevő mintegy 25-30 fiatal a hangosítás, fényeffektek, studiótechnika világába nyernek bepillantást a foglalkozások során, amelyet „élesben” a Factory Fesztiválon gyakorolhatnak majd hamarosan.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!