Autó - Motor

2011.10.03. 16:49

Az autósok közel fele kgfb díjemelést vár

Budapest (MTI) - Annak ellenére, hogy az utóbbi években folyamatosan csökkent a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) díja, a kötelezo.hu felmérése szerint az autósok 44 százaléka díjemelésre számít az október végi díjhirdetéskor - közölte az internetes alkusz az MTI-vel.

Budapest (MTI) - Annak ellenére, hogy az utóbbi években folyamatosan csökkent a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) díja, a kötelezo.hu felmérése szerint az autósok 44 százaléka díjemelésre számít az október végi díjhirdetéskor - közölte az internetes alkusz az MTI-vel.A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy mekkora megtakarításért érdemes biztosítót váltani. Továbbra is a 2-5 ezer forint közötti megtakarítás a legnépszerűbb, amíg tavaly a megkérdezettek 41 százaléka, addig idén már a 47 százaléka váltana biztosítót ennyiért. Évi 2 ezer forint alatti megtakarításért tavaly a megkérdezettek 21 százaléka, az idén pedig már 27 százaléka váltana.

A megtakarításhoz tájékozódni kell, a megkérdezettek 71 százaléka ezt a biztosítási alkuszok honlapjain teszi, a sorban második helyen állnak a biztosítók honlapjai 19 százalékkal.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!