Autó - Motor

2014.05.15. 14:30

Letesztelve, beállítva - rajtra készen

2014-ben első autocross versenyén áll rajthoz Kárai Tamás és a Skoda Fabia. A kétszeres Európa-bajnok „páros" a németországi Seelowban kezdi meg az idei kontinens bajnokságot.

2014-ben első autocross versenyén áll rajthoz Kárai Tamás és a Skoda Fabia. A kétszeres Európa-bajnok „páros" a németországi Seelowban kezdi meg az idei kontinens bajnokságot.

A magyar közönség láthatta már Tomit versenyezni idén, hiszen a Magyar Rallycross Bajnokságban ismét feltűnik, ám de a fő csapásirány mégis a nemzetközi megmérettetés számára. Az elmúlt évekhez hasonlóan az autó és a csapat összetétele nem változott. Az összeszokottság nagy előny, hiszen már szinte rutinból készül minden és mindenki a versenyhétvégékre: a Skoda felkészítése a tervek szerint alakult, a futómű- és az elektronikai beállítások jól sikerültek és még a tesztek is kipipálva.

- Április elején versenykörülmények között már mentem a Fabiaval rallycrossban és ez az autocross idény előtt nagyon jó lehetőség számunkra. A téli időszakban csak kisebb fejlesztéseket végeztünk az autón, hiszen az utolsó versenyeken sikerült jól elkapnunk azt a bizonyos fonalat és megtalálni azt az irányt, amit idén is szeretnénk folytatni. A német futam nevezéseit látva jó kis csaták lesznek, ez biztos. Ez a pálya egy nagyon technikás, és egyben nehéz pálya. Kevés előzési pont van, ami még egyben kockázatos is. A váltakozó szintkülönbségek és a szűk kanyarok nagy koncentrációt igényelnek. A rajt utáni első kanyar még veszélyes is tud lenni a magas oldalfal miatt. Ezen a helyen minden évben történik bukás, összeütközés stb. Úgy gondolom, hogy egy ütőképes autóval fogunk rajthoz állni, amiből ki fogjuk csalogatni a maximumot. Én személy szerint már nagyon várom az első párharcot – mondta Kárai Tomi a verseny előtt.

Az Európa Bajnokság tehát a hétvégén megkezdi 2014-es működését. A versenysorozat hat országban, kilenc helyszínen várja a résztvevőket és a szurkolókat. A magyar delegáció már meghatározó a nemzetközi mezőnyben, hiszen több Európa-, magyar – és osztrák bajnokkal képviseli országunkat. Vagyis Kárai Tamás, Szabó Krisztián, Kiss Ádám, Ábrahám Károly, Brezovszki Sándor, akikkel találkozhatunk a különböző futamokon.

- Gyuris Orsi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!