Autó - Motor

2014.06.13. 16:32

Szeretnénk megmutatni a hazai közönségnek a Coltot

Interjú Kis Ádámmal, a Levianus Motorsport pilótájával, aki Mitsubishi Colt EVO-val indul Szeghalomban, az autocross országos bajnokságon.

Interjú Kis Ádámmal, a Levianus Motorsport pilótájával, aki Mitsubishi Colt EVO-val indul Szeghalomban, az autocross országos bajnokságon.

A következő németországi Autocross EB előtt, ami június 28-29-én lesz, Magyarországon Szeghalomban indulsz most a hétvégén. Milyen céllal is veszel részt a honi versenyen?

- Sok új fejlesztést szeretnénk kipróbálni az autón, mint például az új kuplungot, rövidebb váltót, stb. Természetesen szeretnénk megmutatni a hazai közönségnek is a Coltot.

Korábban indultál-e már itt, és ha igen milyen eredménnyel?

- Egyszer indultam Szeghalmon versenyen, még amatőrként az 1,6-os Nissannal Duna Kupa keretein belül, második helyen értem célba.

A szeghalmi pálya hasonlít-e bármelyik EB pálya nyomvonalához, kialakításához?

- Az én meglátásom szerint nem, de igen jó pályának tartom, és szerintem Emődi Jani bácsi és Ilonka mindent megtesz majd, hogy felejthetetlen legyen a versenyhétvége.

Az utolsó Lettországi verseny óta lett-e átalakítás a Mitsubishi Colt EVO-n?

- Igen történtek módosítások az autón. Megérkezett a rövidebb áttételű váltónk, beraktuk a háromtárcsás kuplungot, áthelyezésre került az olajszűrő.

- Hajósi Miklós-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!