Autó - Motor

2014.07.08. 18:18

Az elsődleges szempont a célba érés lesz

Interjú Diebel Andrással, a Turán Motorosport SE pilótájával a 2014.07.11-13. között megrendezendő  Veszprém Rallye előtt.

Interjú Diebel Andrással, a Turán Motorosport SE pilótájával a 2014.07.11-13. között megrendezendő  Veszprém Rallye előtt.

A 2014. évi Országos Rallye Bajnokság 3. futama vár rátok, július 11-13-án Veszprém környéki Rally pályákon. A 21. Veszprém Rallyn, jó páran lesztek a kategóriátokban. Kivel és miért kell majd számolnotok, illetve hol is szeretnétek végezni a Murva versenyen?

- Amennyiben sikerül a teszten jól beállítani az autót, úgy szeretnék a 10. hely környékén végezni, de most is az elsődleges szempont a célba érés lesz.

Szombaton délután, két gyorsot kell majd teljesítenetek, a Márkó - Jutaspuszta szakaszt. Mit is lehet tudni erről a gyorsról?

- Ez a szakasz lényegében talajában megegyezik a Fehérvár Rally murvás, köves szakaszaival, így a legnagyobb kihívás úgy gyorsan menni rajta, hogy ne kapjunk defektet.

Vasárnap, a Kislőd - Hajmáskér - Vigántpetend szakaszokon hétszer mentek összesen. 101, 3 kilométer gyorsasági és remélhetőleg egy célceremónia vár benneteket majd Lovász Palival.

- Igen, ez a legfőbb célunk, hogy ott legyünk a dobogón vasárnap. Hosszú lesz a versenytáv, reméljük sikerül hiba nélkül teljesíteni a versenyt.

Miképp lehet versenykész állapotba tartani három szervizzel az autót a vasárnapi futamokon, és miképp sikerült megismerkedni a pályákkal így a verseny előtt pár nappal?

- Úgy gondolom, ha legalább három alkalommal sikerül bejárni a pályákat, akkor lesz kellő információnk a pályákról, bár murvás szakaszokon különösen igaz, hogy minden autó után változik a pálya minősége. Az autó biztos sokat kap a nagy kövektől, de azért reméljük, hogy nem tesznek kárt az autóban és a szerviznek sem lesz különösebb feladata az autóval, mint lenni szokott.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!