Autó - Motor

2014.10.23. 11:46

Juhász Csaba: Szeretnénk már meglátni a Célt!

Juhász Csaba rallyversenyzőt kérdem a hétvégi németországi verseny előtt. A hétvégén Németország ad otthont a Mitropa Rally Cup-nak.

Juhász Csaba rallyversenyzőt kérdem a hétvégi németországi verseny előtt. A hétvégén Németország ad otthont a Mitropa Rally Cup-nak.

Juhász Csaba - Juhász Zsolt

CRASH-MEN TEAM KFT

Renault Megane RS Turbo

ADAC 3-Städte-Rallye

2014.10.24-25.

Juhász Csaba rallyversenyzőt kérdem a hétvégi németországi verseny előtt.

A hétvégén Németország ad otthont a Mitropa Rally Cup-nak. Eddig sajna nem sikerült a célt meglátnotok, technikai gondok miatt. Most egy újszerű Renault Megane RS versenyautóval vágsz neki a szakaszoknak testvéreddel, Zsoltival. Lesznek-e új szakaszok, illetve a Megane kap-e másféle váltóáttételt, mint amit eddig használtál?

- Várhatóan megint új szakaszok lesznek, mint minden évben. Legalább így nem tudunk ráunni a pályákra. Sajnos nem cserélték ki a végáttételt a Megane-ban, így marad az alacsony végsebesség, de ha esni fog az eső, akkor ezzel nem leszünk hátrányban. Jó lenne végre meglátni a célt, mert eddig háromszor indultunk a 3 Staedte Rallye-n, de még egyszer sem értünk célba.

Ezen a versenyen hány pályabejárást lehet eszközölni, és elég-e az?

- Minden szakaszt kétszer lehet tréningezni, a körgyorsaságit pedig csak egyszer. Ezen a versenyen vannak a legnagyobb előnyben a helyi versenyzők, a pályaismeret miatt. Ennyi lehetőségből kell megoldani az itiner felírást, de ilyen a rallye.

Ha jól tudom Borsodból más versenyzők is tiszteletüket teszik a te ajánlásodra. Kik is ők?

- Ruszó Krisztán és Kopcsó Péter is indul a versenyen, kíváncsi vagyok mennyire fog nekik tetszeni a rendezés és a közeg. Ők talán még nálunk is nagyobb hátrányban lesznek a pályabejáráson, szerintem ez lesz az eddigi legnehezebb versenyük.

A sikeres célba ékezés a cél gondolom, azért meghúzgálod itt is a kéziféket?

- Nem fogok lassabban menni, vagy óvatosabban, hogy biztosan célba érjek. Csak akkor tudunk előrébb jutni a Mitropa összesítésben, ha padlón nyomjuk és kihozzuk magunkból a maximumot. A kézifék meg úgyis hozzátartozik a versenyzéshez!

Köszönjük Partnereink segítségét!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!