Autó - Motor

2014.10.14. 19:46

Ladából formulaautóba

Papp Arnie: Első éves csapatként, első évemben, egy Ladából átülve egy Formulaautóba, úgy gondolom, nagyon szépen csillog az Bronz.

Papp Arnie: Első éves csapatként, első évemben, egy Ladából átülve egy Formulaautóba, úgy gondolom, nagyon szépen csillog az Bronz.

Egy küzdelmekkel teli verseny után vagy csapatoddal a Vígh Racing Teammal. Mondhatnám kaptál hideget - meleget. Küzdöttél a minél előkelőbb pozícióért a sporttársakkal a futamokon. Miként értékeled a hétvégi kétnapos versenyt?

- Egy hónapos szünet után érkeztünk a Hungaroringre. Régen ültem az autóban, ez az első időmérőn meg is látszódott, hiszen pénteken nem mentem a szabadedzésen gyakorlást. Nagyon fontos volt számunkra, hogy hibátlan hétvégét zárjunk és az év végi dobogó biztosan meglegyen. Az év első olyan verseny hétvégéje volt, amikor tényleg minden összejött és ezért nagyon hálás vagyok a csapatnak, hogy ilyen szuper autót sikerült év végre faragni.

Mekkora volt a nyomás rajtad, a hétvégén abban a tudatban, hogy három versenyt kell teljesítened?

- Óriási, legalább 101,325 kPa. Viccet félretéve, természetes dolog, hiszen nagyon sokan jöttek ki szurkolni, így nem akartam, hogy bármi hiba is legyen a „képletben”. Szerencsénkre minden jó volt, és a 3 kupa, amit hazahoztam a csapatnak bebizonyította, van keresni valónk a mezőnyben. Jövőre nem adjuk ilyen könnyen magunkat a bajnokságban.

Miként sikerültek a futamaid? Hol is végeztél a 2014-es bajnokságban?

- Hétvégén minden dobogót kipróbáltam. Legjobban persze a középső tetszett, amikor a 2. futamon sikerült az 1. helyen végezni. Végre hivatalosan is elkönyvelhettem életem első Formulaautós győzelmét! Ott állni a dobogó közepén, leírhatatlanul boldog voltam. Ezen kívül persze szépen csillogott az első versenyen megszerzett 3. hely, amivel tökéletesen elégedett voltam a lehetőségekhez képest. Az év utolsó versenyén ahol dupla pontot osztottak, kockázatmentes autózással sikerült a 2. helyen célba érnem, így a dobogón ünnepelhettem a már biztos 3. helyemet a bajnokságban.

Első éves csapatként, első évemben, egy Ladából átülve egy Formulaautóba, úgy gondolom, nagyon szépen csillog az Bronz.

2015-ös célod az autósportban?

- Jövőre még mindenképp marad a Renault Kupa, szeretnék jövőre az első helyért harcolni a bajnokságban, elsődlegesen ez a cél. Idén tapasztalatot gyűjtöttünk, összeállt az autó végre a csapat is felvette a ritmust, így a jövő évet már egy bevált „recept” alapján tudjuk kezdeni.

Idei célok még megismételni a tavalyi Szilveszter Rallye-t, ha már ennyi időt eltöltöttem idén a Hungaroringen, a Lada is hagy élvezze a mogyoródi aszfaltcsíkot Decemberben. Ott mindenképp a nézők kiszolgálása lenne a fő cél, hiszen Formulaautósként talán kuriózum leszek kilinccsel előre.

Szóval drukkoljatok, hogy az anyagiak összejöjjenek az év vége megkoronázására.

Mi az, amit másképp tennél, ha újra rajtolhatnál?

- Semmit! Minden, így volt tökéletes, a kudarcokból tanultunk, a sikerekből pedig táplálkoztunk. Ha év végén valaki azt mondja nekem év végén 3. leszek aláírtam volna.

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!