Autó - Motor

2014.10.31. 11:45

Minden jó, ha a vége jó!

Interjú Juhász Csaba raliversenyzővel az ADAC 3 Stäste-Rallye verseny után.

Interjú Juhász Csaba raliversenyzővel az ADAC 3 Stäste-Rallye verseny után.

Három év után, ha más típusú versenyautóval, de végre megláttátok a célt a németországi ADAC 3-Städte-Rallye-n. Ide sem vezetett sima út, ahogy láttam a pálya széléről. A csütörtöki adminisztratív és gépátvétel után, másnap egy két gyorsból álló verseny következett volna, de mi is történt?

- Nagyon fontos lett volna a pénteki két éjszakai gyorsaságin jól szerepelnünk, hogy szombaton minél előrébb rajtoljunk. Ugyanis a kör gyorsaságin nagyon lényeges, hogy ki után autózol. Sajnos Kössler balesete miatt törölték a két szakaszt, így maradt a nem túl előkelő rajthelyünk. Ezúton is jobbulást kívánunk neki!

Mesélnél arról, hogy a körgyorson mennyire hátráltatott benneteket az előtte rajtoló, és milyen útviszonyok voltak szombaton?

- A rajt előtt megígérte az előttünk rajtoló páros, hogy nézni fogják a tükröt és előzékenyek lesznek az elengedéseknél. Sajnos mindig rossz helyen értük utol őket, és rajtuk kívül még két párost is. Ezzel elég sok időt veszítettünk, de most már kár lenne ezen bosszankodnunk. Tudomásul kell vennünk, hogy ők is ugyanúgy vívták a saját versenyüket a kategóriájukban. Ők is sok időt veszítenek, amikor lehúzódnak az útról, hogy elengedjenek minket.

Összegezve, hogy éreztétek magatokat testvéreddel, Zsoltival a Renault Megane-ban?

- Nagyon élveztük a versenyt, összességében elértük azt, amiért jöttünk. Minden jól alakult számunkra és így az éves értékelésben 3. helyet szereztünk a kétkerék meghajtásúak között a Mitropa Kupában, abszolútban pedig 7. lettünk úgy, hogy két versenyen sajnos nem tudtunk rajthoz állni.

Legközelebb, hol láthatnak benneteket a szurkolók, milyen rendezvényen?

- November 15-én szerettünk volna részt venni egy amatőr versenyen, de most más egyéb kellemes elfoglaltságunk lesz abban az időpontban. Marosticában kell megjelennünk a Mitropa Cup díjkiosztóján. Idén szeretnénk még elindulni a Szilveszter Rally-n és decemberben az FRT kupán.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!