Autó - Motor

2015.04.02. 12:30

Német Gábor: A biztos célba érés volt a célunk

Interjú Német Gábor autóversenyzővel a 10. Eger Rallye után.

Interjú Német Gábor autóversenyzővel a 10. Eger Rallye után.

A Szerdai teszt napon, menyire sikerült beállítani az Eger Rally-ra a Peugeot 208 Vti R2-öt?

- A versenyt megelőző autózást, inkább ismerkedésnek nevezném, mintsem tesztnek, mivel korábban még nem vezettem ehhez hasonló autót, így próbáltam megszokni a váltót, féket, illetve az új Pirelli abroncsokat. Sajnos a futómű beállítására nagyon kevés időt fordítottunk, a csapat korábbi versenyzői által használt beállításokra hagyatkoztunk.

A GY8. Egerszólát - Egerszalók szakaszon egy defektet szedtetek össze. Ez miként sikerült?

- Egész nap intermédia gumikkal versenyeztünk, hogy a mátrai saras-dagonyás pályákat biztonságosan túléljük. A 7. szuhai gyors után, előre felraktuk a slickeket, hogy egy picit megpróbáljunk gyorsabban menni. A rajt után kb. 1km-re a faluból kijövet egy bukkanón elúszott az autó, sajnos nem tudtam megfogni, így viszonylag nagy sebességnél lecsúsztunk az útról. Szerencsénkre nem akadt meg az autó semmiben és tovább tudtunk menni, de azért 5 percet bent töltve, defekttel tudtunk csak lejönni.

Melyik szakaszok tetszettek a leginkább?

- A parádsasvári gyors a szűk részig nagyon tetszett, illetve a vasárnapi szakaszok nagyon élvezhetőek voltak, bár ezzel az autóval minden méter igazán élvezetes, még ha bokáig érő sárban is kell mennünk.

Mennyire vagy elégedett a szlovén szervizcsapat munkájával?

- Azt gondolom, hogy egy nagyon profi csapatról van szó, bármilyen problémát azonnal meg tudnak oldani, és ez megnyugtató. Most is jelesre vizsgáztak pláne úgy, hogy egyszerre két autót kellett szervizelniük.

Miként értékeled a 10. Eger Rally-t?

- Véleményem szerint egy nagyon színvonalas verseny volt, kiemelkedő mezőnnyel, ami a nézők érdeklődését is felkeltette. Jó volt látni, hogy még mindig ennyi embert meg tud mozgatni ez a rendezvény. Sajnálatos módon történt egy tragédia, ami beárnyékolja a hétvégét. Ez úton szeretném kifejezni őszinte részvétemet az elhunyt navigátor családjának.

Legközelebb hol láthatunk benneteket Szabó István navigátoroddal?

- Szeretnénk gyűjteni a kilométereket, és a Miskolc Rally-n is rajthoz állni. Ezen a versenyen a biztos célba érés volt a célunk, ami sikerült. Legközelebb már szeretnénk egy picit bátrabban versenyezni, de még mindig a tapasztalatszerzés lesz a legfőbb célunk, mert még sokat kell tanulnunk!

Támogatóink segítségét köszönjük!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!