Autó - Motor

2015.09.09. 17:56

Egy igazán extrém drift verseny – Extreme Technical Weekend

Minden pilóta számára fantasztikus érzés, ha a hungaroring aszfaltján gurulhat végig. Arra pedig már jelzők sincsenek, milyen érzés, ha mindezt kilinccsel előre, óriási gumifüstbe burkolva tehetik meg ellenfeleiktől pár centire haladva az Ayrton Senna-ról elnevezett kanyarban.

Minden pilóta számára fantasztikus érzés, ha a hungaroring aszfaltján gurulhat végig. Arra pedig már jelzők sincsenek, milyen érzés, ha mindezt kilinccsel előre, óriási gumifüstbe burkolva tehetik meg ellenfeleiktől pár centire haladva az Ayrton Senna-ról elnevezett kanyarban.

Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon, kilincs a kilincsen.

A recept nem bonyolult és a szervezők ezt a finomságot csak tovább fűszerezték. A drift pilóták mellett ugyanis izgalmas versenyen vehettek részt a gyorsulás és a szlalom szerelmesei is. A depó is sok ínyencséget nyújtott, hiszen a versenyre ellátogatók szebbnél szebb dízel autókat csodálhattak meg a Smoke & Charm dízel találkozón.

A nagy sikerű Extreme Technical Weekend immáron harmadik alkalommal került megrendezésre ezen a sokak által imádott helyszínen: a Hungaroringen. Kedvenc magyar aszfaltcsíkunkon Béres Szabolcsnak köszönhetően az EEDC (Eastern European Drift Championship) profi pilótái most először versenyeztek, így mindenki nagy izgalommal várta, hogyan birkóznak majd meg a nem mindennapi feladattal.

A Top8-as csatákban Nyitrai Attila, Szabó Szilárd és Ámon Olivér is külföldi ellenfelet kapott. Nyitrai Attilát Roman Kolesár, míg Ámon Olivért a máriapócsi pályán bemutatkozó belorusz Dima Nagula ejtette ki. Szabó Szilárd sikeresen vette ezt az akadályt, és így a Top4-es csaták során épp az Olivért legyőző belorusz pilótát kapta meg ellenfelül.

A Top8-ban Nagyházi Lőrincet legyőző Grózinger Zsolt Roman Kolesárral, míg Szabó Szilárd Dima Nagulával vívott kemény csatát. Több száz néző szorított azért, hogy magyar pilóta álljon a dobogó legfelsőbb fokára, azonban ez most nem sikerült.

Gyönyörűen csillogott azonban a másodiknak járó kupa is, hiszen ennyire nehéz és profi ellenfelekkel szemben nem szégyen alulmaradni. A legjobb négy sorrendje végül így alakult:

1. Dima Nagula

2. Grózinger Zsolt

3. Roman Kolesár

4. Szabó Szilárd

Sok-sok izgalmas csatát hozott az idei év

Fantasztikus versenyeket és sok-sok izgalmas csatát hozott az idei év a Béres Szabolcs által szervezett 2015. évi Magyar Profi Drift Bajnokságban. A szlovákiai futam után először a rallycrossosok, majd a Ladások hoztak még több színt a versenyekbe. Az év ékköve egyértelműen a Trackwood Drift Fesztivál volt, ahol a több ezer néző előtt három kategóriában zajló éjszakai döntőkkel véget érő rendezvény mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott ismét. A záró, hungaroringi futam pedig hab volt a tortán, hiszen egy ilyen népes nemzetközi mezőny, a sok profi pilóta és az erős versenyautók méltó lezárását adták az idei versenysorozatnak.

A hungaroringi verseny után kialakult a végeredmény is.

2015. évi Magyar Profi Drift Bajnokság legjobbjai pro kategóriában az alábbi pilóták lettek:

1. Grózinger Zsolt

2. Ládi Attila

3. Szabó Szilárd

4. Temesvári Péter

A 2015. évi Magyar Profi Drift Bajnokság legjobbjai semi pro kategóriában:

1. Semegi József

2. Kiss András

3. Vinnai Zsolt

4. Ramona Rusu

A 2015. évi Magyar Profi Drift Bajnokság legjobbjai street kategóriában:

1. Lovász Gábor

2. Onodi János

3. Jacsó Péter

4. Horia Ionescu

Gratulálunk a győzteseknek, kalapot emelünk az összes pilóta előtt, hiszen egy igen kemény és emlékezetes évet zártunk együtt.

Béres Szabolcs kiemelte, hogy mivel 10 éves lesz a Drifting.hu és 5 éves lesz a Trackwood drift fesztivál ezért a következő évre sok-sok drift meglepetéssel és egy igazi nagy durranással készül nektek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!