Autó - Motor

2016.03.21. 19:50

Ifjú titánok és rutinos öreg rókák húsvéti versengése

Máriapócs - A máriapócsi Oláh Gumi Fesztiválon minden kategóriában nagy csata várható.

Máriapócs - A máriapócsi Oláh Gumi Fesztiválon minden kategóriában nagy csata várható.

Az elmúlt hétvégén már ráléptek a gázpedálra a ralikrosszbajnokság résztvevői. Hamarosan kettesbe teszik a sebváltókat, hiszen jön a pontvadászat újabb megmérettetése. A második fordulónak az idén húszéves máriapócsi RabócsiRing ad majd otthont.

Az Oláh Gumi Fesztiválon a magyar bajnokság és a Közép-európai Zóna Trófea mellett az országos amatőr sorozat pilótái is rajthoz állnak.

A profiknál, a Super 1600 kategóriában sokan várják már, hogy az elmúlt év ralikrosszozójának megválasztott Szabó Krisztián, minden idők legeredményesebb nemzetközi eredményét (Európa-bajnoki bronzserleg) felmutató magyar pilóta miként fog körözni.

A címvédő Szíjj Zsolt „Jolly” óriási bukfenccel nyitotta a szezont, remélhetőleg a húsvéti futamra elkészül a Suziki technikája. A fiatal tehetségek is jól nyomták a nyitófordulón, így Kovács Marcel (Suzuki) és Marton Gergő (Skoda) is méltán bizakodhat a futamgyőzelemben. Gerencsér Dávid (Suzuki) kiegyensúlyozott teljesítménye is figyelemre méltó lehet, mint ahogyan a hazai pálya előnyeit élvező és kategóriát váltó Révész Bálinté (Skoda) is. Remélhetőleg itt lesz majd a kategória kilencszeres magyar bajnok, Bánkuti Junior (Peugeot) is, aki a hírek szerint még elég csehül áll versenyautójával.

SuperTouringcars +2000 kategóriában az osztrák Karl Schadenhofer (VW Golf) rutinjával esélyesebbnek tekinthető, de bizonyára lesz beleszólása ebbe Csendes Zsoltnak (Opel Ascona) és az idén profiként is bemutatkozó Tajmel Tibornak (BMW) is. SuperTouringcars -2000 kategóriában a RabócsiRingen is jó ismert a többszörös Európa-Bajnok cseh pilóta, Roman Castoral (Opel Astra), akinek a skalpjára Luigi (Ford Puma) már ­régóta pályázik.

Többen is esélyesek

Az élmezőnyhöz tartoznak még fiatal tehetségeink, Csir­maz Brúnó (Honda) és Góth Viktor (Opel Corsa) is, akik szintén esélyesek a dobogóra.

A Magyar Kupa mezőnye idén is kiélezett küzdelmeket ígér, Pleveisz Tamás (Suzuki), Lakatos Lénárd (Suzuki) és Perendy Péteri (Suzuki) szlovákiai teljesítménye meggyőző volt, ám sokan pályáznak még a dobogós helyekre.

A Suzuki Kupában nagy meglepetésre Lakatos Dominika (Suzuki) ünnepelhetett, amíg az Astra Kupában Szabolcs Robert (Opel Astra) vitte a prímet az első futamon, de bőven vannak, akik a húsvétot máshogy tervezik. Az abszolút juniorok – azaz a legkisebbek Junior Kupája – már bebizonyították, hogy felnőtteket megszégyenítő módon is képesek versenyezni. Szlovákiában Hangodi Bendegúz (Suzuki) állhatott a dobogó legmagasabb fokára, a sportág megyei kedvelői pedig Révész Leventéért szoríthatnak.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!