Autó - Motor

2016.05.18. 16:51

Kiss nagy fegyverténye

Máriapócs - A belgiumi Eb-futam fáradtságával indultak, a kilencszeres bajnok Harsányi Zoltán is dobogóra állt.

Máriapócs - A belgiumi Eb-futam fáradtságával indultak, a kilencszeres bajnok Harsányi Zoltán is dobogóra állt.

A nagy durranást nem az jelentette, hogy Kiss Pál Tamás nyerte a döntők döntőjét. Sokkal inkább az, hogy miután és miként! Pünkösd vasárnapján eső, hétfőjén napsütés fogadta a rali­krossz kedvelőit a máriapócsi RabócsiRingen az országos bajnokság és az amatőr sorozat soros körén. A profiknál a SuperCars kategóriában Kiss Pál Tamás és Kárai Tamás vasárnap még a belgiumi Eb-futamon köröztek. Nem is akárhogyan, hiszen mindketten az elődöntőig jutottak.

Koccanás a murváson

Aztán Kiss Pál Tamás repülőre szállt, Kárai Tamás autóba vágta magát, és nekivágtak a több, mint ezerhatszáz kilométeres útnak. Az autókat a szerelőstáb tagjai hozták, közben gyógyították is a technikákat. Hétfőn délelőtt tízre itt is voltak a máriapócsi versenyen, így a nyitónapi első selejtezőt ki kellett hagyniuk. Így is ott voltak a hétfői döntőben, igaz, nem a legjobb helyekről startoltak. Szélvészként iramodtak el az autók, az első kanyar közepén Mózer Attila Skodája megpördült és ezzel elszállt…

A nyíregyházi pilóta ismét peches volt, hiszen korábban jó időket autózott. A murváshoz érkezve Wieszt Jankó Skodáját koccolta Kárai, majd az élen Kiss Pál száguldott, mögötte Kárai és a kilencszeres bajnok, az idei szezont most indító Harsányi Zoltán. A negyedik körben Harsányi állt az élen, ám az utolsó körben Kiss Pál remek jókerezés után visszaállt az első helyre és így is érkezett célba. Mögötte Harsányi, Kárai, Wieszt volt a sorrend, ötödikként pedig az audis Zsigmond Péter zárt. Remek versengés volt, Kiss Pál és Kárai teljesítménye előtt pedig le a kalappal, hiszen egy fárasztó utazás után ilyen eredményt produkálni nem mindennapi, és megsüvegelendő.

A Super 1600-asoknál Marton Gergely második futamgyőzelmének örülhetett, a nyíregyházi Révész Bálint alig maradt le a dobogóról. A Supertouringban a cseh Roman Castoral újra verhetetlen volt, Tajmel Tibor, miként legutóbb, most is, az első helyen zárt.

A Magyar Kupában a nyíregyházi Vaskó Dominik hiába vezetett, végül a második helyen zárt, nem sikerült megismételnie a legutóbbi futamgyőzelmét. A profik után az amatőr döntők is izgalmas küzdelmeket hoztak.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!