Autó - Motor

2016.09.18. 20:45

Szingapúri Nagydíj - Rosberg nyert 200. versenyén és ismét az élre állt

Budapest/Szingapúr - A 200. versenyén induló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat vasárnap, ezzel ismét az élre állt a világbajnoki pontversenyben.

Budapest/Szingapúr - A 200. versenyén induló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat vasárnap, ezzel ismét az élre állt a világbajnoki pontversenyben.

Pályafutása során ez volt Rosberg 22. futamgyőzelme, idén pedig nyolcadik alkalommal végzett az élen. Az ázsiai városállam versenyét először nyerte meg. Előnye nyolc pont csapattársával, a címvédő brit Lewis Hamiltonnal szemben, aki az idény 15. futamán harmadikként zárt, így a pontversenyben a második helyre csúszott vissza.

A második helyen a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo végzett.

A rajtot követően az első három sorrendje nem változott (Rosberg, Ricciardo, Hamilton), a negyedikként induló holland Max Verstappen viszont visszacsúszott a nyolcadik helyre. Az első kanyart megelőzően egy ütközés következtében a német Nico Hülkenberg autója a falnak csapódott. Amikor a pályára küldött biztonsági autó kiállt, egy sportbíró még az aszfaltcsíkon tartózkodott, de jó reflexeinek köszönhetően nem történt baleset.

Az élmezőnyben az első boxkiállásokat követően sem változott a helyzet, a negyedik pozícióban Kimi Räikkönen, az ötödikben Sergio Pérez haladt. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel - aki az utolsó helyről rajtolt - ebben az időszakban hatodik, a második kerékcserék után nyolcadik volt, végül ötödikként intették le.

Räikkönen felzárkózott Hamilton mögé, körökön keresztül türelmesen várt a lehetőségre, majd a 33. körben megelőzte a címvédőt. A hajrában mindketten a boxba hajtottak, s a visszatérésük után ismét Hamilton állt jobban. Ricciardo próbálta megelőzni Rosberget, de hátrányát csak csökkenteni tudta, ledolgozni nem, így a Mercedes német pilótája rajt-cél győzelmet aratott, és sorozatban harmadszor végzett az élen.

A szezon - amelyből még hat futam van hátra - két hét múlva Malajziában folytatódik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!