Autó - Motor

2016.11.08. 11:25

Bronzérem az Ózd Rallyn

Interjú Nedecki László autóversenyzővel, az Ózd Rally után.

Interjú Nedecki László autóversenyzővel, az Ózd Rally után.

Nedecki László - Kovács Géza

Lada VFTS - HBRK ASE

Ózd Rally 2016.09.03-04.

IV. Miskolc Autó Ózd Rally-n vettél részt a csapatoddal. Három nap alatt, prológ és 140 verseny kilométer várt rátok. Az ózdi salakpályán már szinte  minden kavicsot ismersz. Milyen volt ismét ott csapatni?

- Ezen a pályán mindig élvezetes körözni. Nagyon jó érzés hazai közönség előtt szinte karnyújtásnyira nyomni a gázt. Az eredmény is megmutatta, hogy milyen szuperül éreztük magunkat.

Szombat és vasárnap összesen tizenhárom gyorsot teljesítettetek. Többször is előfordult, hogy kategória első helyet autóztatok. Ennyire élveztétek a versenyt, vagy helyi versenyzőként hoztátok az elvárt kötelezőt?

- Nagyon élveztük a versenyt természetesen a hazai pálya mindig előnyt jelent, igazából tisztes helyt állás volt és az év végi 3. hely megszerzése (7 Pont) volt a cél.

Jó volt itthon versenyezni a megszokott navigátorral egy-két gyorsaságit meg tudtunk nyerni megmutattuk magunkat, hogy a vadkutyák még nem mennek nyugdíjba. (a vadkutyák nem csak hangosak de tudnak még harapni is)

- A verseny nagyon szuper volt. Természetesen nem telt el technikai hiba nélkül.  (ÓZDI verseny) A motor jól muzsikált csak a lámpa testek nem akarták az igazat.  Konkrétan olyan volt világításunk mintha két Szent János bogarat fogtunk volna be világítani a lámpát helyébe. Az eredményt persze így is hoztuk. Köszönet a megbízható navigálásért Kovács Gézának, mert csak az itiner alapján tudtunk tájékozódni.

Összeszedtetek egy ötven másodperces büntit is. Miért is kaptátok azt? Végeredményben hol is végeztetek?

- A büntit kikésés miatt kaptuk mert próbáltunk fényt, elektromos áramot varázsolni az autóba (kergettük a világítós bogarakat). Ez sajnos nem jött össze így kénytelenek voltunk sötétbe neki indulni és nem feladni a versenyt.

Mivel Kronome Ákos felsorolták a csoportunkba P12 így 3. helyezést, és power stage 3. helyezést  értük el amivel megszereztük a szükséges pontokat, így év végére is kategória 3. helyen végeztünk.

Miként értékeled a három napos versenyt, voltak-e kalandjaitok, sikerült-e a nézőknek is autóznotok?

- Kaland nélkül nincs verseny természetesen voltak. Jobbnál jobb pályákon autózhattunk ami Borsodban és Ózd környékén adott.

Jó és versenyző barát szerevezéssel találkoztunk ezen a hétvégén. Remélem jövőre újból lehetőségünk lesz az ilyen és ehhez hasonló versenyekhez.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

- Ha jársz Ózdon akkor minden nap, szívesen látunk. Vadkutya téli álmot alszik és készül a 2017.-es évad nyitó versenyére.

Üdvözlettel: VADKUTYA TEAM

Támogatóink segítségét köszönjük!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!