Autó - Motor

2017.03.28. 10:55

Kiesés után két első hely

Külföldön kezdte az évet Merencsics Árpád, és nem is akár hogyan! Idén a Mitropa Kupát szemelte ki magának Árpi, ami nagyon is jó döntésnek bizonyult.

Külföldön kezdte az évet Merencsics Árpád, és nem is akár hogyan! Idén a Mitropa Kupát szemelte ki magának Árpi, ami nagyon is jó döntésnek bizonyult.

A szervezők részéről maximális együttműködés mellett kezdhette meg külföldi szereplését. A bajnokság szabályai révén új autót építettek, de szerencséjükre ez olyan jól sikerült, hogy komoly technikai hibák nem nehezítették a versenyzésük. Az első versenynapon elszenvedett féltengelytörés sem szegte kedvét, megjavították az autót, és a verseny dupla első hellyel zárták.

SOLID Racing Team – Rebenland Rallye - 2017.03.17-18.

Merencsics Árpád – Halász- Szabó Anetta, Suzuki Swift Gti MK1

Elképesztő! Másképp nem tudom leírni, mert ez rá a legjobb szó. Nagyon vártam már, hogy autóba ülhessek, és hogy összejöjjön a csapat. Egy új versenysorozatot szemeltünk ki idén, mert szerettünk volna új kihívásokkal találkozni, ez most megtörtént. A pályák nagyon nehezek, nincs nagyon sok egyenes, emellett nagyon sok a felfelé. Jól feldolgoztuk a pályákat, és nagyon vártam már az első gyorsot. Sajnos ennek a végén eltört a féltengelyünk, így az első napot fel kellett adnunk.

Nem csüggedtünk, másnap szuperrallyztunk, és az egész napos ügyes versenyzésünknek meg is lett az eredménye. Két első hely.

Azt gondolom, hogy ilyen körülmények között nagyon fontos hogy végig menjen az ember, mert nagyon sok a technikai gond, illetve a töréses kiesés.

A szervezés nagyon gördülékeny, sok gyorsasági, kevés etap kilométerrel. Minden a közelben van, a központ egy igazi kis "rally falu"! Mindenki mosolyog, és segítőkész. Ez meg is látszott mindenkin, hiszen ez a jókedv átragadt ránk is.

Összegezve egy nagyon jó, és gördülékenyen megszervezett versenyen vagyunk túl, egy nagyszerű eredménnyel. Áprilisban megyünk Lavanttal Rallye-ra, addig is felkészítjük az autót, és készülünk lélekben, hogy pár száz méterrel magasabb tengerszint feletti magasságokba indulunk versenyezni.

Én már alig várom!! - mondta Merencics Árpád

Ez a verseny is izgalmasan alakult számunkra. A kiírásból már látszódott, hogy nagy falat lesz, hiszen 16 gyorsasági szakasz várt ránk, 8 különböző gyorssal. A pályafelírás egész nap rohamtempóban zajlott. Minden pályán kétszer mentünk végig, de már látszódott, hogy jól felírtuk elsőre, csak apróbb igazítások kellettek még hozzá. A verseny 1. napja nem jól végződött. Az 1. gyorsasági végén féltengely törés miatt ki kellett állnunk. Csalódottak voltunk, de örültünk, hogy nem lett komolyabb baja az autónak. A szervizeseink pár perc alatt megcsinálták a kocsit (köszönet érte!), majd bementünk a versenyirodára szólni, hogy másnap szuper rallye keretein belül folytatnánk. Megkaptuk az engedélyt, így következő napon frissen, kipihenten nekiveselkedtünk és közben imádkoztunk, hogy ne jöjjön elő újabb probléma az autóban. Végre élveztük a napot, a gyorsokat, minden szépen alakult. A legvégén az is kiderült, hogy kategória 1. helyen értünk célba. Nagyon fárasztó hét volt, de nagyon élveztem! Remélem a következő versenyünk is ilyen jól fog sikerülni- persze műszaki hiba nélkül. - tette hozzá Halász- Szabó Anetta

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!