Autó - Motor

2017.06.07. 17:08

Anya ne aggódj "biztonságban" vagyok!

Interjú a tizenhárom éves Nedecki Lackóval, aki élete első MARB-os versenyén van túl, ahol édesapjának "Vadkutyának" navigált egy Lada VFTS-ben.

Interjú a tizenhárom éves Nedecki Lackóval, aki élete első MARB-os versenyén van túl, ahol édesapjának "Vadkutyának" navigált egy Lada VFTS-ben.

Kedves Ifjú barátom! Először is gratulálok a licencedhez és a Borsodnádasd - Balaton rallysprint sikeres teljesítéséhez. Mesélnél a portálolvasóknak, hogy miként is lett egy focikapusból nyavigátor? 

Mindkettő sport a szívem csücske. Kapuban állni ugyan olyan jó érzés, mint a navigátori ülésben lenni. Mindegyik fegyelmet és kitartást igényel. Kilenc éves korom óta kapus vagyok, és már kisebb korom óta próbálgatom a J1-et.

Milyen érzés volt édesapádnak diktálni az itinert? 

Nagyon jó érzés volt. Már régóta szerettem volna kipróbálni magam egy teljes versenyen. Nagy feladat, de szerencsére minden rendben volt, jól sikerült a nap. Kovács Géza a nagybátyám, ő nagyban segít a navigátori feladatok megoldásában.

Az első rajtolásra emlékszel vasárnap reggel?

Nagyon izgultam a gyomrom is eléggé remegett, mert meg kell állni a helyem a felnőttek között. Nem tévedhettem mert abból baleset lehet, navigátornak lenni nagy felelősség.

Ha újra rajtolhatnál édesapáddal mi az, amit másként tennél?

Azt hiszem nem változtatnék semmin úgy gondolom a legjobb tudásom szerint tettem oda magam.

Milyen visszhangja volt ott és a verseny után a navigálásodnak?

Nagyon sokan gratuláltak és üdvözöltek, ami szuper érzés volt. Jó páran meglepődtek, hogy 13 évesen nem félek a versenypályán. Az osztálytársaim, barátaim és az iskolában is sokan gratuláltak.

Legközelebb hol, milyen versenyen fogsz navigálni? 

Lehetőség szerint a közeli MARB versenyeken, a foci szezon szünetében feltétlenül ott szeretnék lenni a futamokon.

Összegezve, miként értékeled a versenyt és hogy érezted magad?

Jól sikerült a verseny, kategóriában 2. helyezés L. kategóriában abszolút 7. helyezéssel zártuk apával a napot. Jó érzés volt látni sok ember arcán a büszkeséget, az örömöt.

Köszönöm anyának, apának a lehetőséget. Köszönöm a szervizeseknek ezt a szuper napot, köszi a szurkolóknak a pálya szélén a biztatást. Nagyon köszönöm az MNASZ részéről a bizalmat és lehetőséget.

Üdv.

Junior Vadkutya: Nedecki Lackó

ui. Anya ne aggódj biztonságban vagyok, apa vigyáz rám.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!