Autó - Motor

2017.07.27. 12:25

Mire megy egymással Hamilton és Vettel Mogyoródon?

Mogyoród - Fejmosás a Magyar Nagydíj előtt, avagy – szó szerint – lesz miért hajtani.

Mogyoród - Fejmosás a Magyar Nagydíj előtt, avagy – szó szerint – lesz miért hajtani.

A világ 20 legjobb pilótája kergeti majd egymást a hétvégi Forma–1-es Magyar Nagydíjon, ám semmi kétség: a fókuszban a Mercedes és a Ferrari vb-aspiránsai, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel állnak majd. A viaskodó felek Silverstone-ban szinte lenullázták a bajnokságot, a német előnye már csak egy pont a brithez képest a tabella élén, így egyáltalán nem mindegy, hogyan alakul kettejük harca a Hungaroringen.

Hamilton „felségterülete”

Ha a papírformát vesszük alapul, az kétségkívül Hamiltonnak kedvez: a Mercedes háromszoros világbajnoka kiváló formát mutatott Silverstone-ban, a Hungaroringet pedig kétségkívül saját territóriumának mondhatja, ötször nyert már nálunk, többször, mint bárki a Magyar Nagydíjak három évtizedes története során. Extra motiváció lehet a 67 pole-pozíciót jegyző versenyző számára, hogy amennyiben szombaton megszerzi a rajtelsőséget, utolérheti a pole-örökranglista élén Michael Schumachert.

Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója is bízik brit pilótája helyismeretében, ugyanakkor tudja, hogy semmit nem lehet biztosra venni.

– A Hungaroring is mindig feküdt neki, jobban ismeri mindenki másnál ennek a pályának a rejtelmeit, de a múlt nem jelent garanciát a jelenkori sikerre – fogalmazott bölcsen a csillagos márka gyári csapatának első számú vezetője.

A szorító másik sarkában Vettel és a Ferrari „áll”, bár a silverstone-i hajrában bekövetkezett defektek biztosan nem tettek jót a gárda lelki világának, ráadásul Monaco óta nem nyertek, így az év eleji kiváló szereplés jelenleg nem tűnik többnek kezdeti fellángolásnál. Nem csoda, hogy a maranellóiakkal szemben mindig szigorú, kritikus olasz sajtó máris krízist és válságot kiált, ráadásul kiszivárgott: a brit futam után a márka elnöke, Sergio Marchionne nagyszabású fejmosást tartott és megfogalmazta: azonnali pozitív reakciót vár el az együttestől.

Extra adalék, hogy az utóbbi hetekben nagyot futott a csapattársa, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas is, akik Mogyoródra is komoly tervekkel érkezhetnek, újabb változót pakolva az egyenletbe.

Mindig történik valami érdekes

Ha némi szerencsénk van, itt nálunk a Red Bull is remekelhet: az lenne csak az igazi, ha a lassú és kanyargós magyar pályán Daniel Ricciardo és Max Verstappen is képes lenne szemmagasság-közeli szinten lenni az aerodinamikai tekintetben talán a leghatékonyabbnak mondható energiaitalos versenygéppel. Várjunk és figyeljünk, mert régóta tudjuk: a Hungaroring az a hely, ahol mindig történik valami érdekes!

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!