Autó - Motor

2017.08.25. 07:58

Prerovi megpróbáltatások

Interjú Kis Ádám autocross versenyzővel a Prerovi EB után.

Interjú Kis Ádám autocross versenyzővel a Prerovi EB után.

Kis Ádám - Levianus Motorsport

Autocross Európa Bajnokság

Prerov - 2017.08.18-20.

Mitsubishi Colt EVO

Augusztus közepén a csehországi prerovban voltál Autocross Európa Bajnokságon csapatoddal, a Levianus Motorsporttal.

Pénteken a gépátvételen ismét szőröztek veletek. Mi nem volt jó nekik ismét, holott már látták ezt az autót korábban is.

- Le kellett ragasztani az akkumulátor sarukat duck tape-el…..

Szombaton időmérő és előfutamon vettél volna részt, de a Colt másként gondolta. Mi is történt vele, hogy csak egy időmérőn futottál?

- Az első időmérő indításánál rajtpróbát hajtottam végre, melynek eredményeként, az első időmérőt hátsókerék hajtáson teljesítettem. Sajnos kiderült, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk. Az első diffi lefogazott. Ezzel véget ért számunkra szombati nap. Nem tudtunk rajthoz állni a második időmérőn és a második előfutamon sem. Alkatrész híján haza kellett utaznunk a másik autóban lévő első differenciálműért.

Sajnos ez sem volt zökkenőmentes, hisz a biztonsági szolgálat a szerelőmet és a fotósomat feltartóztatta a kapunál, egy légből kapott információ miatt és értesítette a rendőrséget. Ezután kezdődött a kettő órás kálváriánk, melyet ezúton is szeretnénk "megköszönni" Grencis csapatnak! Erről többet nem szeretnék beszélni.

Vasárnap jobban alakult már a versenyzésed?

- A szombati események miatt kissé feszült volt a légkör a csapatnál, mely azt gondolom érthető volt.

Az autó az éjszaka folyamán rajtképessé vált, így reggel fel tudtam állni a második előfutamra. Biztonságit kellett autózni, hiba nélkül. Az ötödik helyre hoztam be az autót. A harmadik előfutamon minimális kockázatot kellet, hogy vállaljak. Egy célunk volt, hogy bejussunk a döntőbe, ehhez a német és holland versenyzőt magunk mögött kellett tartani. A cél teljesítve lett, negyedik helyen végeztünk. A pozíció lehetett volna eggyel jobb, de nem kockáztathattam. Következett a döntő. Az első rajtot utolsó helyről jól elkaptam. Negyedik helyen voltam már, amikor a futamot piros zászlóval leintették. Új rajt következett, mely a későbbi vesztemet jelentette. Történt ugyanis, hogy a rajtnál megállt és zárlatos lett az ablaktörlő motorom. A pálya állapota miatt ez a malőr, a verseny feladását jelentette számomra.

Legközelebb Nyirádon láthatunk a Mitsubishi Colt Evo-val. Itt gondolom odateszed magad, hisz hazai verseny lesz.

- Igen talán a szezon legfontosabb versenye számunkra. Mindent meg fogunk tenni, hogy szép eredménnyel térjünk haza Nyirádról. Bár az elmúlt években nem volt túl sok szerencsénk Nyirádon. Idén ez nem így lesz!

Köszönöm a támogatóim segítségét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!