Autó - Motor

2017.10.11. 08:44

Kurucz Péter és a Dömsödi Autocross

Interjú Kurucz Péter autocross versenyzővel a hétvégi Dömsödi Arénában megrendezendő futam előtt.

Interjú Kurucz Péter autocross versenyzővel a hétvégi Dömsödi Arénában megrendezendő futam előtt.

Kurucz Péter - VW Golf IV. 1.9 TDi 4x4.

II. Levianus Kupa Autocross OB - Zóna - Szlovák bajnoki és Amatőr futam.

2017.10.14-15. - Dömsöd

Mikor kezdted a versenyzést?

- 2004-ben Dunaföldváron a Mikulás autocross futamon indultam először egy Opel Kadettal. Ott a második helyen végeztem és a Sipos Autóbontó színeiben indultam. Dömsödön egyszer indultam egy Opel Corsa-val, ahol sajnos technikai hiba miatt nem tudtam befejezni a versenyt. Testvérem Tamás sokat indult dömsödön, neki szereltem anno. Seat Ibiza, BMW E30, Opel Corsa, Opel Kadett versenyautókkal indultam az évek folyamán. FRT.HU Kupán navigáltam a bátyámnak is egyszer egy havas versenyen. Az idén rallycrossban is kipróbáltattam magam. Egy Opel Astra-val mentem Kakucsringen OB-n. Pallag Csaba jóvoltából indulhattam a versenyen. Ötödik idővel kerültem az elődöntőbe, de sajnos a második helyről kicsúsztam az ívről és a versenyem is véget ért.

Milyen infóid vannak a pályáról?

- Kedvelem ezt a pályát nézőként is, mert elég haladós és gyors.

Milyen autóval készülsz a dömsödi versenyre?

- Egy diesel VW Golf autocrossra épített autóval, ami összkerekes hajtáslánccal rendelkezik.

A bátyám lepett meg ezzel, hogy indulhassak. Köszi Tesó! Szeghalmon kétszer indultam ezzel az autóval. Egy harmadik és egy első hellyel büszkélkedhetem a 2017-ben az autocross szakágban ezzel az autóval.

Milyen céllal is érkezel a Dömsödi Autocross Arénába?

- Legfőbb képen, hogy érezzük jól magunkat, de minden versenyző azért megy oda, hogy jó helyezést érjen el! Szeretem a két napos versenyeket, nincs annyi kapkodás. Fel lehet mindenre készülni, ha esetleg javítani kell az autót, van szombat este rá idő. Stresszmentesebb a két napos verseny szerintem.

Köszönöm szépen a testvérem segítségét, aki egyben a legnagyobb támogatóm is, s persze a barátaimnak, a csapatnak, akik ott lesznek és segítenek - szerelnek a kétnapos autocross versenyen!

Szurkoljunk közösen Petinek a Dömsödi Autocross Arénában október 14-15-én megrendezendő autocross versenyen.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!