Autó - Motor

2017.10.17. 12:55

Zsákai Zoltán és a Keceli Autoross

Interjú Zsákai Zoltánnal az október 22-én megrendezésre kerülő Kecelringi Pintér Kupa autocross verseny előtt.

Interjú Zsákai Zoltánnal az október 22-én megrendezésre kerülő Kecelringi Pintér Kupa autocross verseny előtt.

Az eddigi autocross versenyzői pályafutásodról pár gondolatot lécci?

- A 2000-es évek közepén egy barátom indíttatására kezdtem el versenyezni egy széria Ladával, ami roncsderbire lett megépítve. Ezzel az autóval egy szezont, több kevesebb sikerrel végig versenyeztem. Azóta is Ladával versenyzek. Eleinte csak az adrenalin hajszolása volt a lényeg, úgy álltam a rajthoz, hogy ma is autózok egy jót, a helyezés nem számít.

Mesélnél a KecelRing pályáról, mi is tetszik benne, van-e kedvenc kanyarod, kiknek és miért tudnád ajánlani?

- A keceli pályát különösen szeretem. Jól autózható, gyors pálya. A pályakarbantartás jól szervezett és hatékony. Jó ötletnek találom a szervezőktől, hogy minden alkalommal változtatják a pálya startirányát és nyomvonalát.

Kategóriában mennyien lesztek és hol szeretnél végezni a nap végén? Milyen eredményt vársz magadtól?

- Én nagyon remélem, hogy sokan leszünk versenyzők Kecelen az október 22.-ei zárófutamon! Ez a verseny fontos számomra, mert tavaly megnyertem ezt a kupasorozatot. Tekintettel, hogy jól felkészült, erős mezőnnyel kell starthoz állnom majd, nagyon jól kell teljesítenem ahhoz, hogy a nap végén dobogóra állhassak, hogy összesítésben megnyerjem ismét a Pintér Kupát.

A jelenlegi autódról mit lehet tudni azon kívül, hogy Lada?

- Jelenlegi autóm egy 1700 köbcentis motorral bír. Épített váltóval, versenycélra átalakított futóművel.

Mi az, amit ad neked az autocross?

- Az autocross, ha valaki szívvel csinálja akkor elsősorban szórakozás, adrenalin, kitartás, kudarc, sikerélmény. 2015 novemberében történt a pályán egy kettős oldalirányú átpördülésem. Nyaki csigolya törés, két hónap Schanz gallér viselése de még ez sem szegte kedvemet. Ami még hozzá tartozik, hogy a Ladacrossozás kapcsán nagyon sok barátot és jó ismerőst szereztem. Már ezért is megérte!

2018-ös versenyzői terveid?

- A jövő évet illetően is elsődleges cél, a Pintér Kupa megnyerése Lada kategóriában. A téli pihenő után alig várom az első tavaszi versenyt.

Támogatóid?

- A támogatóimat illetően neveket nem sorolnék, nehogy valakit kihagyjak. Lelkes kis szerelőcsapat alakult ki körülöttem, akiknek ezúton is köszönöm a fáradtságot nem ismerő kitartásukat!

Szurkoljunk közösen a Pintér Kupa 2017-es utolsó fordulóján Zsákai Zoltánnak a Kecel Ringen!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!