Autó - Motor

2018.06.06. 19:22

A tempónkkal meg vagyok elégedve!

Interjú Juhász Csabival a szlovén rali verseny után.

Interjú Juhász Csabival a szlovén rali verseny után.

Juhász Csaba - Juhász Zsolt

Mitsubishi EVO X. - Juhász Média Kft.

33. FUCHS Velenje Rali - 2018.05.25-26.

Abszolút 13-ik hely, és Mitropa Cup 8. hely jutott a 33. FUCHS Velenje Rallye-n Juhász Csaba - Juhász Zsolt ralipárosnak.

Csabit kérdem a verseny után:

Az időeredményeitek elnézve szinte minden szakaszon gyorsultatok, ami jó eredmény. Te is így gondolod?

- Igen, sikerült verseny közben javítani a futómű beállításokon. Ezért gyorsultunk a délelőtt folyamán.

Viszont a Vinska Gora mumus volt a számotokra? Ott az első gyorson sok időt bent hagytatok. Mi is történt?

A 7. Gyorsaságin elszakadt a fékcső a bal hátsó keréknél. Viszonylag jól megúsztuk, neki repültünk a padkának a bal hátsó kerékkel. Eltört a felnink, de csodával határos módon nem eresztett le a gumi. A futómű viszont megsínylette a becsapódást, elhajlott. Ezután már nem volt az autó olyan gyors a kanyarokban. A következő szakaszt fék nélkül teljesítettük. Ezért volt olyan rossz az időeredmény. A szervizben megjavította a csapat a féket, de a hátsó futóműre nem maradt idő, ezért azt csak az utolsó két szakaszra tudták rendbe tenni.

A Skrono és a Sentilj szakaszok voltak a kedvenceitek, ha jól sejtem?

- Igazából a Sentilj és a Galicija feküdt a legjobban az autónak. Sajnos a Galicija szakaszon egyszer sem tudtunk tökéletes autóval menni.

Miként értékeled a Velenje Rally-t? Voltatok abszolút kilencedikek is a versenyben. Lehetett volna jobb is?

- A tempónkkal meg vagyok elégedve, ha nincs a fék probléma, akkor abszolút 10. és Mitropa 5. vagyunk. Így most buktunk pár helyezés és kilenc bajnoki pontot. Abszolút 20. helyre estünk vissza és onnan jöttünk fel az utolsó négy szakasz alatt hét helyezést. Ebből is látszik, hogy nem mi fáradtunk el a végére. Jól sikerült a felkészülés és úgy érzem, hogy egyre gyorsabban megyünk az autóval.

Legközelebb hol találkozhatunk veled, milyen versenyen?

- A következő Mitropa futam Olaszországban lesz a Casentino Rallye. Nem fekszenek a szakaszok az autónak, de Én nagyon szeretem ezt a versenyt. Addig viszont van egy hónap nyári szünet a bajnokságban. Lesz egy futómű és gumi tesztünk az FRT és Mezey Tomi segítségével. Erről majd élőben bejelentkezünk a terveink szerint.

Köszönjük Partnereink segítségét!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!