Autó - Motor

2018.07.09. 12:44

A ladások után jön a bajnoki futam

Máriapócs - A nézők szavazhatják meg a retro fesztivál legérdekesebb autóit.

Máriapócs - A nézők szavazhatják meg a retro fesztivál legérdekesebb autóit.

A máriapócsi RabócsiRingen nemrégiben ízelítőt kaptunk abból, miként kezelik a több száz lóerős csodajárgányokat a drift európai élversenyzői. A hét végén ismét füstölik majd a gumikat a versenypályán.

A Drift Masters versenyzőit vendégül látó drifting.hu csapata a Ladaracing Gálát az idén megspékeli egy nemzetközi retro mobil fesztivállal, ami teljesen egyedülálló hazánkban.

A retro fesztivál több különlegességet tartogat. A RabócsiRing közel harminc ezer négyzetméteres szabad területén felsorakozó autók Klasszik, Sport, Izomautó, Off Road, Verseny, Motorkerékpár és KGST kategóriákban mérkőznek meg egymással. Külön érdekesség, hogy a bírák nem a szervezők lesznek, hanem a versenyre kilátogató nézők, akik a jegyük mellé kapott szavazó zsetonnal tudják letenni voksukat az általuk legszebbnek, legérdekesebbnek ítélt autó mellett.

Szombaton a Lada körversenyt és a gálaedzést követően megkezdődik majd a driftversenyzők edzése. Vasárnap a Lada Gála Top24 csatái, majd a ladások felvonulását követően, és egy rövid driftedzés után végre porondra lépnek a hétvége főszereplői, az országos bajnokság negyedik fordulójának résztvevői.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!