Autó - Motor

2018.09.11. 08:27

Rövidre sikerült verseny

Interjú Juhász Csaba raliversenyzővel az olaszországi verseny után.

Interjú Juhász Csaba raliversenyzővel az olaszországi verseny után.

Juhász Csaba - Juhász Zsolt

Mitsubishi EVO X. - Juhász Média Kft.

54º RALLY DEL FRIULI VENEZIA GIULIA

2018.08.08-31.09-01.

31-én egy "Purzus" nevű 15 kilométeres szakasz, és egy bő 1 kilométeres városi gyors várt rátok. Miként sikerült teljesítenetek Zsoltival? Hogy feküdt a városi gyors nektek?

- Az első szakasz megtréfált minket. Közepes keménységű gumikon mentünk ki, és persze elkapott minket az eső. Amikor a rajthoz gurultunk be, akkor kezdett el esni. Nem sikerült elég gyorsan átmenni ezen a szakaszon, nem éreztem a tempót, túlságosan is óvatos voltam. A második szakasz már jobb volt, elkezdett felszáradni az aszfalt. Gyorsabban tudtunk menni. Igaz, hogy nem spóroltunk a kézifékkel, de így sem volt rossz az időnk.

A két versenynap alatt 118 versenykilométer várt rátok, amit sajnos technikai gond miatt nem tudtak teljesíteni. Mi is történt?

- A hatodik szakaszon nem sokkal a rajt után tönkre ment a hajtás. Nem tudom pontosan, hogy mi okozta a problémát, de csúnya hangok jöttek az autóból és minden rezonált. Nem nagyobb kárt okozni az autóban, ezért oldalra gurultunk. Sajnos fel kellett adnunk a versenyt.

Amíg mentetek, hogy éreztétek magatokat és helyezés tekintetében hova voltatok sorolva?

- Szombaton  esett az eső, de most már vizes gumikkal mentünk. Folyamatosan gyorsultunk, egyre előrébb voltunk a mezőnyben. Az ötödik szakaszon már abszolút 17. időt mentünk, egy erős mezőnyben, ahol még WRC-k is mennek. Jól éreztük magunkat, szeretek csúszós körülmények között menni. Nagyon élveztem, nagyon sajnálom, hogy fel kellett adnunk a versenyt.

Legközelebb hol is találkozhatunk veletek?

- Októberben a Kosice Rally-n zárjuk a CEZ Bajnokságot. Az lesz a következő versenyünk. Reméljük, ott szerencsésebbek leszünk.

Köszönjük Partnereink segítségét!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!