Autó-motor

2020.07.03. 13:26

Júliusban újra Falu- és Tanyagondnoki busz-pályázat

A Magyar Falu Program keretében 2020-ban ismét meghirdették a „Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése” pályázatot.

5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerezése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el.)

A pályázat célja, hogy a kis-lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen három-milliárd forint, a kész pályázatok benyújtására július 16-tól augusztus 15-ig van csak lehetőség.

A német autógyártók idén is beszállnak a pályázók kegyeiért folyó versenybe: „A nemrég megújult Volkswagen Transporter 6.1 kisbusz elődei a falugondnoki pályázatokon bizonyítottak; 2015 és 2019 őszén is számos önkormányzatnak, sportegyesületnek és egyháznak adtunk át Volkswagen-kisbuszt. A Transporterek az elnyűhetetlen német minőségről és tartósságról ismertek – ezt az autó új generációja is szavatolja” – tájékoztatott minket Veres Tibor, az Autó Széles Volkswagen haszonjármű-értékesítője.

A támogatott járművek mezőnyéből ugyancsak kiemelkedik a Toyota Proace Verso kisbusza, amely mindamellett, hogy bőséges extrafelszereltséggel is önerő nélkül pályázható, a gyártói garanciát tekintve jóval a többi kisbusz felett teljesít: „5 év vagy kerek egy-millió kilométeres garanciát biztosít rá a japán gyártó” – mondta el Bagin Tamás, a nyíregyházi Toyota Titán márkakereskedés falubuszokért felelős flotta-értékesítője.

A pályázat rövidesen, július 16-n nyílik, így érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!